• Clostridium difficile

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nekem kiderült hogy clostridium difficle A toxin fertőzésem van. Erre kaptam 2 hétig Metronidazole hatóanyagú gyógyszert, Supplint! Visszamentem kontroll széklet tenyésztésre 2 hét után és még mindig pozitiív. Most Cifrán nevű gyógyszert kaptam. Azt olvastam hogy a szervezet ilyenkor vas szintet a szervezetben lecsökkenti, hogy a baktérium ne tudjon szaporodni. Az lenne a kérdésem, hogy mivel most nekem is alacsony a vas szintem érdemes-e most pótolni..és hogy a Cifrán érzékeny-e erre a baktériumra? Még 1 kérdésem lenne, hogy ez a toxin ha jól tájékozódtam spórával terjed kontaktus, érintés útján. Az otthoni eszközök bútorok vagy tárgyakon lehet-e spóra..és visszafertőződhetek-e otthon? Ha igen mit tehetek hogy megelőzzem a fertőzést?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a clostridium témában

        Tisztelt Uram! Fertőzés alatt vasat pótolni nem kell, mert a fertőző kórokozó azt felemészti, kár lenne azt táplálni. A cifran clostridium fertőzésre nem alkalmas. Ha Önnek nincsenek tünetei, felesleges a székletvizsgálat ismétlése, mert előfordulhat, hogy az még pozitív, Ön pedig tünetmentes, és gyógyultnak tekinthető. Ha a tünetei, panaszai visszatérnek, akkor kell ismételten székletvizsgálatot végezni. A cifran kezelés erre nem alkalmas, a metronidazol kezelést lehet megismételni, ha szükséges. A kézfertőtlenítés és a környezet tisztán tartása rendkívül fontos, amelyhez klórtartalmú fertőtlenítőszert kell használni, bár ez sem százszázalékos.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. szeptember 18., 18:46; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 06:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Abban kérném a segítségét,hogy 4.napja 38fokos hőmérsékletig megy fel a lázam nem teljes nap ekkora a hőm az utóbbi két nap csak délutánra emelkedik meg így.Bárányhimlő esetén normális az ennyi ideig tartó...
        Üdvözlöm. Egy nap telt el, hogy intim kapcsolatot létesítettem egy lakáson dolgozó, ápolt prostituálttal és az események hevében elfelejtettem, hogy kb. 12 órával előtte evés közben ráharaptam a nyelvemre és keletkezett rajta talán egy...