• Clostridium difficile

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nekem kiderült hogy clostridium difficle A toxin fertőzésem van. Erre kaptam 2 hétig Metronidazole hatóanyagú gyógyszert, Supplint! Visszamentem kontroll széklet tenyésztésre 2 hét után és még mindig pozitiív. Most Cifrán nevű gyógyszert kaptam. Azt olvastam hogy a szervezet ilyenkor vas szintet a szervezetben lecsökkenti, hogy a baktérium ne tudjon szaporodni. Az lenne a kérdésem, hogy mivel most nekem is alacsony a vas szintem érdemes-e most pótolni..és hogy a Cifrán érzékeny-e erre a baktériumra? Még 1 kérdésem lenne, hogy ez a toxin ha jól tájékozódtam spórával terjed kontaktus, érintés útján. Az otthoni eszközök bútorok vagy tárgyakon lehet-e spóra..és visszafertőződhetek-e otthon? Ha igen mit tehetek hogy megelőzzem a fertőzést?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a clostridium témában

        Tisztelt Uram! Fertőzés alatt vasat pótolni nem kell, mert a fertőző kórokozó azt felemészti, kár lenne azt táplálni. A cifran clostridium fertőzésre nem alkalmas. Ha Önnek nincsenek tünetei, felesleges a székletvizsgálat ismétlése, mert előfordulhat, hogy az még pozitív, Ön pedig tünetmentes, és gyógyultnak tekinthető. Ha a tünetei, panaszai visszatérnek, akkor kell ismételten székletvizsgálatot végezni. A cifran kezelés erre nem alkalmas, a metronidazol kezelést lehet megismételni, ha szükséges. A kézfertőtlenítés és a környezet tisztán tartása rendkívül fontos, amelyhez klórtartalmú fertőtlenítőszert kell használni, bár ez sem százszázalékos.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Rákóczi Éva
        Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 18., 18:46; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 06:58

        Tudjon meg többet: clostridium

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Először csak piros volt viszketett később 2-3 nap múlva beszürkült és fájdalmassá vált Mi lehet ez? mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm!
        Aszt szeretném kérdezni , hogy a HPV vírus csokolozással vagy orális szexel vagy akár arcpuszival száj puszival terjed e ?
        Kedves Doktor Úr! Január óta folyamatosan szedem a Gestomix20 fogamzásgátlót. Július 6-án, a tabletta szedésének 7. napján együttlét után vérezni kezdtem, de nem éreztem fájdalmat, csak utána pár óra múlva jelentkezett tompa fájdalom,...
        Kedves Doktornő/Úr! A kérdésem az lenne,hogy áprilisban elvégeztettem a Szent László kórház laborjában egy fizetős Hiv gyorstesztet ( Hiv1-2 ab/ag) amely negativ lett. Az eredményért egy óra múlva mehettem. Az orvos annyit kérdezett, az...
        Pár napja borotválkozáskor tapasztaltam egy apró elváltozást a végbelem környékén, konkrétan egy kicsit beljebb a végbélnyílástól. Urológushoz fordultam, aki azt mondta nem komoly, valószínű nyálkahártya megnagyobbodás vagy szemölcs....
        T. Doktornő/úr! A lányom kapott egy varrókészletet (boltban vásárolt), és másnap már neki is állt varrogatni, és jópárszor megszúrta az újját a varrótűvel - ami a készletben volt - úgy, hogy vérzett. Kérdésem az lenne, hogy így...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy mennyire valószínű hogy a HPV vírus terjed sima csókolózással? Semmi más nem volt csak csók. Illetve mennyi időt kell várnom egy szűrésre, tehát mennyi idő után mutatható ki ha mégis...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Előző hét csütörtökön volt egy kétes kapcsolatom egy nővel, lehet hogy HIV pozitív. Orális szex volt, ő húzta fel a gumit a nemiszervemre (masculan) és kielégített. Utána levettem a gumit és lehetséges hogy...
        Tisztelt Doktornő! 35 éves vagyok, jelenleg zajlik nálam a bárányhimlő, Telviran 800mg-t szedek rá, így valamelyest elviselhetőbb a betegség rendkívül viszkető, égő, fájó kellemetlensége. Szeretném megkérdezni, hogy a gyógyszeres...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Párom (41/F), nemi szervét műtötték Hpv által okozott szemölcsök miatt. Kiújult ismét műtötték. Jelenleg rendben van. Óvszert használunk.A kezén is van egy szemölcs, ami ecsetelés ellenére, mindig visszajön....
        T. Webbeteg! Iamerősnük macskája megfogott egy denevért és hazavitte. A denevér nem pusztult el (nem is sérült meg), majd ismerős behozta a munkahelyünkre, itt az egyik kollega elvállata a gondozását. Többen megsimogattuk, viszont a denevér...
        Kedves Dr. Úr / Nő az lenne a kérdésem , hogy a HPV vírust a kullancs terjesztheti - e ? És milyen gyógyszert kell szedjek hogy ez a vírus a szervezetemből el tűnjön és ne keljen éveket várjak hogy a szervezetem ki írcsa ?
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Sajnos már 3 hónapja szenvedek, az orvosom által megállapított Ureaplasma Urealyticum fertőzéstől. Az STD Ambulancián először Doxycyclin tablettát kaptam a párommal együtt, amit egy hétig kellett szednünk, de a...
        Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy én már gyermek koromban voltam bárányhimlős, és jelenleg 33 hetes terhes vagyok.június 14-én voltam ballagáson, de 4-5 héttel ezelőtt voltak a testvéreim bárányhimlősek,és...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 14 hetes terhes vagyok. A minap az egyik szomszédom kiscicája betévedt az udvarunkra és én kézben hazavittem. Utána kezet mostam. Ennek ellenére elkaphattam a toxoplasma fertőzést? Ha ige, mi ilyenkor a...
        Kedves Doktor Úr, Doktor Nő! Kérdésemmel tájékozódni szeretnék. 29 éves férfi vagyok és az ex partneremnél HPV (talán 16 - fokozottan veszélyes) vírust találtak és szemölcsök jelentek meg rajta a nemi területen, amiket eltávolítottak...
        Tisztelt Doktor/ Doktronő! Egy hónapja váltottam fogamzásgátlót jelenleg a volina 3 mg tablettát szedem. olyan problémával fordulok Önökhöz hogy az utóbbi pár napban fájóak az együttlétek a párommal, és az együttlét után égő érzést...
        Tisztelt doktor-úr/Nő/!!Bár tudom nagyon elfoglalt kérem írja le véleményét az esetről!Január 6-án volt egy védekezés nélküli orális kapcsolatom egy prostituáltal!Nagyon megijedtem,hogy elkaptam a...
        Üdvözlöm!A melleim nagyon feszülnek,fájnak főleg érintésre,a mellbimbóm is érzékeny,a mellem mérete is nagyobb lett az eddig használt melltartóim kicsik, bevágnak.(Levétele után látszik a melltartó vonalai.Nyílván vennem kell nagyobb...
        Tisztelt Szakértő! A condyloma minden esetben alacsony kockázatot jelent a hpv tipizálásnál (apró szemölcsökként jelentkeztek)? Illetve ez esetben milyen veszélyeket rejt a női partnerre nézve (vagy a férfira nézve is)? Ha a méhnyakrák és...