• Clostridium difficile

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nekem kiderült hogy clostridium difficle A toxin fertőzésem van. Erre kaptam 2 hétig Metronidazole hatóanyagú gyógyszert, Supplint! Visszamentem kontroll széklet tenyésztésre 2 hét után és még mindig pozitiív. Most Cifrán nevű gyógyszert kaptam. Azt olvastam hogy a szervezet ilyenkor vas szintet a szervezetben lecsökkenti, hogy a baktérium ne tudjon szaporodni. Az lenne a kérdésem, hogy mivel most nekem is alacsony a vas szintem érdemes-e most pótolni..és hogy a Cifrán érzékeny-e erre a baktériumra? Még 1 kérdésem lenne, hogy ez a toxin ha jól tájékozódtam spórával terjed kontaktus, érintés útján. Az otthoni eszközök bútorok vagy tárgyakon lehet-e spóra..és visszafertőződhetek-e otthon? Ha igen mit tehetek hogy megelőzzem a fertőzést?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a clostridium témában

        Tisztelt Uram! Fertőzés alatt vasat pótolni nem kell, mert a fertőző kórokozó azt felemészti, kár lenne azt táplálni. A cifran clostridium fertőzésre nem alkalmas. Ha Önnek nincsenek tünetei, felesleges a székletvizsgálat ismétlése, mert előfordulhat, hogy az még pozitív, Ön pedig tünetmentes, és gyógyultnak tekinthető. Ha a tünetei, panaszai visszatérnek, akkor kell ismételten székletvizsgálatot végezni. A cifran kezelés erre nem alkalmas, a metronidazol kezelést lehet megismételni, ha szükséges. A kézfertőtlenítés és a környezet tisztán tartása rendkívül fontos, amelyhez klórtartalmú fertőtlenítőszert kell használni, bár ez sem százszázalékos.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 18., 18:46; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 06:58

        Tudjon meg többet: clostridium
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Ur! Koszonom a valaszt,de ez alapjan felmerult bennem egy szamomra nagyon fontos kerdes. On azt irja,ha az elvegzendo cintec plus vizsgalat ha negativ,akkor megnyugodhatunk,nem kell tartani egy par evig a rosszindulatu folyamatoktol. De ahol...
        Tisztelt Szakértő! 63 éves nő vagyok. Csontritkulás megelőzésére évek óta mákolajat fogyasztok, a legutóbbi dexa-leletem igazolja hatásosságát. Az elmúlt év második felében – idén március 16-ig - annak a gyártónak a termékét...
        Tisztelt Dr úr/nő! Az lenne a kérdésem, hogy Hepatitis C-s beteg vérével szennyeződött ruha, tárgy érintése fertőzhet? (apró sérülések,vérző kirepedések mindig vannak a kezemen). Mennyi ideig fertőzőképes ilyen formában a beteg vére?...
        Kedves doktor úr! Nagyon félek. Kb 4 hónapja együtt voltam egy férfival, akiről később kiderült volt már több nője. Nem védekeztünk. Elmondása szerint volt már AIDS teszten ami negatív volt. De én most nagyon félek, mert előző hónapban...
        Kedves doktor úr! Nagyon félek. körülbelül 4 hónapja volt egy rövid kapcsolatom, akivel nem védekeztünk. Hamar vége lett és később megtudtam sok más kapcsolata is volt így. Attól félek hogy elkaphattam az AIDS-et. Nem tudom olvastam sokat...
        Tisztelt Doktor Úr ! Szeretném a segítségét kérni, még a nyár folyamán megcsípett egy darázs, és a helyén egy kokárdaszerű bőrjelentség volt látható egy hétig, középen piros volt és körben egy vörös sáv, kb 5-6 cm átmérővel. Ez...
        Kedves Doktor Úr! Kiskorom óta részesülök abban a kellemes élményben, hogy ha picit legyengül az immunrendszerem, egyből támadnak a hólyagocskák a számon. Olvastam, hogy mielőtt megjelennek, már előtte is fertőző. Ez nagyon elszomorít,...
        2005 januárjában, majd 2010 decemberben kaptam Pneumovax 23 tipusú oltást.2015 decemberben kérdeztem a háziorvosomat, hogy lejárt az öt év, kaphatom-e a következőt, ami újabb öt évre szólna. Azt mondta elég nekem az a kettő, amit korábban...
        T. Dr úr Két éve vannak izüketi fájdalmaim. Hol itt hol ott. Influenza szerű izomfájdalmakkak kezdődött. Eredmény akkir immunológia negatív. Lyme negatív. Azóta két gócos fog eltávolítás mandula kivét. További fogromlomlás. Pár hete...
        Kedves Doktor Úr! Kb 5 évvel ezelőtt lyme fertőzést diagnoztizáltak nálam. Antibiotikumot kellett szednem egy pár hétig. Kb 2 éve állandó fájdalmaim vannak. Izületi, mellkasi, nyakam, torkom. Van hogy elmúlik aztán visszatér. Ég a fél...