• Clostridium difficile

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nekem kiderült hogy clostridium difficle A toxin fertőzésem van. Erre kaptam 2 hétig Metronidazole hatóanyagú gyógyszert, Supplint! Visszamentem kontroll széklet tenyésztésre 2 hét után és még mindig pozitiív. Most Cifrán nevű gyógyszert kaptam. Azt olvastam hogy a szervezet ilyenkor vas szintet a szervezetben lecsökkenti, hogy a baktérium ne tudjon szaporodni. Az lenne a kérdésem, hogy mivel most nekem is alacsony a vas szintem érdemes-e most pótolni..és hogy a Cifrán érzékeny-e erre a baktériumra? Még 1 kérdésem lenne, hogy ez a toxin ha jól tájékozódtam spórával terjed kontaktus, érintés útján. Az otthoni eszközök bútorok vagy tárgyakon lehet-e spóra..és visszafertőződhetek-e otthon? Ha igen mit tehetek hogy megelőzzem a fertőzést?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a clostridium témában

        Tisztelt Uram! Fertőzés alatt vasat pótolni nem kell, mert a fertőző kórokozó azt felemészti, kár lenne azt táplálni. A cifran clostridium fertőzésre nem alkalmas. Ha Önnek nincsenek tünetei, felesleges a székletvizsgálat ismétlése, mert előfordulhat, hogy az még pozitív, Ön pedig tünetmentes, és gyógyultnak tekinthető. Ha a tünetei, panaszai visszatérnek, akkor kell ismételten székletvizsgálatot végezni. A cifran kezelés erre nem alkalmas, a metronidazol kezelést lehet megismételni, ha szükséges. A kézfertőtlenítés és a környezet tisztán tartása rendkívül fontos, amelyhez klórtartalmú fertőtlenítőszert kell használni, bár ez sem százszázalékos.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 18., 18:46; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 06:58

        Tudjon meg többet: clostridium
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr! Az lenne a kérdésem,hogy megkaptam a veszettség elleni oltásokat,de az utolsó oltás időpontja egy hetet csúszott. Egy héttel később kaptam meg mint az előírt időpont. Ezeket az időpontokat a háziorvos írta elő. Az...
        Tisztelt Doktornő! Már két hete van hidegrázásom, láz nélkül és elég rossz közérzettel. Előzmények: Hatféle antibiotikumot ( Fromilid uno, Roxithromycin, Azi-Sandoz, Cifloxin, Azi-Biot, Klabax -ot szedtem el "orr-melléküreg gyulladásra" ?...
        Tisztelt Dr. Lakos András! 2015 decembere óta küzdök különböző problémákkal, amelyek eddig megoldatlanok maradtak. Jellemzően ízületi panaszaim vannak: fájnak a vállaim, térdem, csípőm, bokáim, gerincem. Szinte minden ízületem...
        Tisztelt Doktorúr! Tavaly okt.26-ra virradó éjszaka megharapta egy egér a jobb kezem középső ujja hegyét. Nov.1- én kaptam kettő darab Rabipurt és egy tetanus elleni oltást. Nov.7- én a 3- ik Rabipurt,és dec.1- én az utolsót. Tudom ennek 4...
        Jó napot kívánok! A következő eset történt pár nappal ezelőtt: éppen egy kocsmában voltam a barátaimmal, mikor (nyitva volt az ajtó) bejött oda egy ismeretlen macska.Játszottam vele, simogattam és enyhén ittas állapotban (bár nem volt jó...
        Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 6 hónapos. Gyerekorvosunk javaslatára beoltattuk őt fertőző agyhártyagyulladás C tipusa ellen. A Neisvac C oltás után éjjel erősen sírt, oltás helyére tett vizes borogatás után nyugodott meg. Sem láz, sem más...
        Tisztelt Dr.Pék Tamás Nagyon szépen köszönöm válaszát,a 3 éves kislányommal kapcsolatban akinél MRSA-T találtak az orrában...Háziorvos kérte a fül-orr gégészeti vizsgálatot mert azt mondta hogy az orrmandula okozhat ekcémát,én elvittem...