• Clostridium difficile

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nekem kiderült hogy clostridium difficle A toxin fertőzésem van. Erre kaptam 2 hétig Metronidazole hatóanyagú gyógyszert, Supplint! Visszamentem kontroll széklet tenyésztésre 2 hét után és még mindig pozitiív. Most Cifrán nevű gyógyszert kaptam. Azt olvastam hogy a szervezet ilyenkor vas szintet a szervezetben lecsökkenti, hogy a baktérium ne tudjon szaporodni. Az lenne a kérdésem, hogy mivel most nekem is alacsony a vas szintem érdemes-e most pótolni..és hogy a Cifrán érzékeny-e erre a baktériumra? Még 1 kérdésem lenne, hogy ez a toxin ha jól tájékozódtam spórával terjed kontaktus, érintés útján. Az otthoni eszközök bútorok vagy tárgyakon lehet-e spóra..és visszafertőződhetek-e otthon? Ha igen mit tehetek hogy megelőzzem a fertőzést?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a clostridium témában

        Tisztelt Uram! Fertőzés alatt vasat pótolni nem kell, mert a fertőző kórokozó azt felemészti, kár lenne azt táplálni. A cifran clostridium fertőzésre nem alkalmas. Ha Önnek nincsenek tünetei, felesleges a székletvizsgálat ismétlése, mert előfordulhat, hogy az még pozitív, Ön pedig tünetmentes, és gyógyultnak tekinthető. Ha a tünetei, panaszai visszatérnek, akkor kell ismételten székletvizsgálatot végezni. A cifran kezelés erre nem alkalmas, a metronidazol kezelést lehet megismételni, ha szükséges. A kézfertőtlenítés és a környezet tisztán tartása rendkívül fontos, amelyhez klórtartalmú fertőtlenítőszert kell használni, bár ez sem százszázalékos.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. szeptember 18., 18:46; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 06:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorur! Nagyon félek,mert oràlis szex utan màsnap délutànra nagyon nagy fejfàjás gyötört,és az egyik oldalon a vàllam,felkaromban az izom? Nagon fáj néha az alkaromba is hasít. Herpesz szerü pici holyag jött ki a számon,de az a...
        Tisztelt doktorur! Oralszex utan vagy csokolozas utan ket nappal kijott a herpeszem,faj a bal karom,ez lehet a hiv virus tunete?koszonom valaszat! Tisxtelettel
        tisztelt doktorúr! A multkor nagyon bele feledtkeztünk a párommal,a csókolózásba,majd orálisan elégítettük ki egymást,ami azért gond,mert még igazan nem tudtam meggyőzni hogy menjen el hív tesztre,mert fél éve ismerem de távol élünk és...
        Tisztelt Doktornő! Az USA-ban született gyermekemmel először hazatérve 11 hónapos korában vinném BCG oltásra, ami az egyetlen hiányosság a kinti oltásrendben az otthonihoz képest, viszont ott azt mondta nekem a gyerekorvos, hogy a legújabb...
        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő!Több mint 2 hónapja észleltem a nyakamon pár megduzzadt nyirokcsomót,amik többnyire fájdalmatlanok ,a legnagyobb kissé érzékeny.Háziorvosom elküldött vérvételre ahol kimutatták hogy valószínűleg friss...
        Tisztel Doktor Úr/Nő A 28. napon végzett Biomerieux Vidas HIV DUO Quick (ELFA) teszt mennyire ad megbízható eredményt? Az eredmény negatív lett. A labor azt mondta, hogy 21 nap az alkalmazott ablakperiódus ezeknél a teszteknél Válaszukat előre...
        Tisztelt Doktor úr/hölgy! A kérdésem az lenne,hogy a hív fertőzést el lehet e kapni egy hív fertőzött nőtöl úgy hogy csak anális szex volt és az is óvszerrel de elszakadt a gumi ,termeszetesen azonnal észrevettük és abba is hagytuk nem...
        Tisztelt Doktorur! A multkor kérdeztem,és válaszolt is ,köszönöm! Elnézést,hogy ujra a témával zavarom, de lehet a hiv virus tunete a váll illetve a kar izom fajdalom? Félek attol is ,hogy a parom aki megvagta az ujjat es 1-2 ora mulva azzal az...
        Tisztelt Doktor Úr! Kórházban dolgozom jópár éve.A gyermekem nemrégiben clostridium fertőzésen esett át,AB szedését követően,4 éves.Lehetséges,hogy esetleg én lehetek hordozó,nincs semmilyen tünetem,és én vihettem haza? Esetleg...
        Tisztelt doktorur! Fel eve van egy baratom,meg nem fekudtunk le,csak csokoloztunk es kezzel kenyesztettuk egymast.  Hetvegen foztunk es veletlenul megvagta az ujjat. Tettunk ra sebtapaszt de 1-2 ora mulva levette.. Kesobb kicsit csokoloztunk es simogatott...