• Kialakulhat-e a Reye-szindróma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Megfázásra 2010. szeptember 15-e óta 3 tasak Asprin Komplex elnevezésű granulátumot vettem be. A 3 tasak összesen tehát kb. 1500 mg acetilszalicilsavat tartalmazott. Kérdésem, hogy mekkora az esélye, hogy e betegségbe essek, és mikor kezdjek erre gyanakodni?

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a Reye-szindróma témában

        Kedves Kérdező! Ha ezt a levelet meg tudta írni, nagy a valószínűsége, hogy nincs Reye szindrómája, ráadásul az alapvetően akkor alakul ki, ha valaki bárányhimlősen veszi be az Aspirint. Ennek ellenére jobb lenne, ha paracetamolt kapna ilyen esetben.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. szeptember 16., 18:05; Megválaszolva: 2010. szeptember 17., 13:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: