• Kisgyermeknél nyugat-nílusi láz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az unokám a fél nyarat a Balatonnál töltötte, rengeteg szúnyogcsípéssel és rengeteg fürdéssel a vízben. Már ott, nyaralás közben volt egy látszólag indokolatlan 2-3 napos magas lázzal és enyhe kötőhártya gyulladással járó betegsége, de se megfázva, se torok-fül stb. tünet, se levert, se különösebben étvágytalan nam volt. Viszont azóta sokszor úgy veszem észre, mintha nagyothalló lenne, máskor pedig a fülét is befogja, ha hangosabban szól a tévé, vagy bármilyen erősebb zajt hall. Ez azóta is megmaradt, pedig már vagy 6 hét is eltelt a láz óta. Van összefüggés? És mi lehet az ok? És mit tehetünk? Válaszukat köszönöm.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fertőző betegség témában

        Tisztelt Hölgyem! A lázas állapottal járó fertőzések során a felső légutakban, fülben nyálkahártya duzzanat jöhet létre, ezáltal a hallás átmenetileg romolhat. Ha a gyermeknek gyakran ismétlődnek légúti fertőzései, tartós halláskárosodás is kialakulhat. A legbiztosabb az, ha fül-orr-gégésszel megvizsgáltatja, és kizárják ezt a problémát.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. szeptember 01., 16:01; Megválaszolva: 2010. szeptember 23., 15:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: