• Nemi herpesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! Sajnos kb. 8 eve szenvedek nemi herpeszben. Az utobbi idoben eleg keves panaszt okozott a betegseg, mivel nagyon figyelek immunrendszerem erositesere, igy a tunetek csak nagyon ritkan es akkor is csak enyhen jelentkeztek. Kb. 3 hete uj partnerem van es eddig mindig ovszerrel vedekeztunk. Ennek ellenere egy hettel ezelotti egyuttletunk utan megjelentek nalam a herpeszvirus tunetei es sajnos elegge erosen. A kerdesem az lenne, mi hozza elo pontosan a herpeszt ujra? A partneremen mulik vagy esetleg valami alapveto higienian? Mindig ovszerrel vedekeztunk, tehat nem hatolt belem anelkul, de az elojateknal esetleg odaerhetett a penisze... Ha miatta jon ki ujra a herpeszem, az azt jelenti, hogy o is hordozo? Elore is koszonom valaszukat MyFly

        Dr. Csuth Ágnes válasza a herpesz témában

        Kedves hölgyem! Ha ön egyszer megfertőződött a herpeszvírussal, az egész életére megmarad lappangva, és bizonyos hatásokra előjön. ezen hatások többfélék lehetnek, kihozhatja a stressz, egyéb fertőzés, napégés, stb.Ha aktív a herpesz, és hólyagok vannak, akkor sajnos nem mindig elég az óvszer, a tünetes bőrfelület pl. gáttájék is fertőz.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 28., 17:19; Megválaszolva: 2010. augusztus 30., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: