• Lyme kór tünet nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő Júniusban kullancs volt a tarkómon ,pár napra rá a tarkómon és a nyakamon nyirokcsomó duzzanat volt,de semmi piros folt,sehol sem .Kaptam Doxycilin 100-at majd vérvételre küldtek ott a Borrelia igm pozitív lett az Igg negatív .Majd egyhónap múlva ismét vérvétel és akkor mindkettő pozitív lett De nem érzek semmi tünetet,a térdeim ,vállaim ,a karjaim fájnak reggelre zsibbadtak de ez előtt is így volt,mert Psoriasis-om van meg hát talpon vagyok hétfőtől vasárnapig napi 14 órát dolgozom, és szerintem ez is beleszámít. Most mi lesz velem? A Doktornő azt mondta hogy három hónap múlva menjek vissza vérvételre, de semmi gyógyszert nem kaptam most ,és ha valami baj lesz velem ? Akkor mit csináljak akkor menjek vissza a Doktornőhöz,és ha akkor már késő? Tanácstalan vagyok !! Miért nincs tünetem?ha nincs tünet akkor miért lett pozitív az eredményem? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a Lyme témában

        Tisztelt Hölgyem! A megelőző kullancs csípés és nyirokcsomó megnagyobbodás alapján feltételezhető, hogy fertőzött kullancs csípte, amelyet a szerológiai lelet is alátámasztott. A bőrtünetet gyakran nehéz észrevenni, mert olyan területen van, ahol nem mindig érzékeljük a megjelenését, vagy halványabb az átlagnál, vagy gyorsan eltűnik, gyakran nem típusos. Ha kapott kezelést, az megfelelő volt. Valószínűleg az Ön immunrendszere egészen másképpen reagált a fertőzésre, hiszen a psoriasis egy autoimmun betegség, így nem várható el a típusos megjelenési formája a lyme kórnak. Emiatt azonban nem kell aggódni, mindez ezért lehetséges.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. augusztus 17., 18:21; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: