• Toxoplazma ismét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor nő/ Doktor úr Kérdésem a következő: 2007-ben legyengült az immunrendszerem, ezért elkaptam a toxoplazma fertőzést. Erre sumetrolint kaptam 1 hónapig kellet szedjem. A nyirokcsomóm, ami megduzzadt elmúlt. Majd novemberben elmentem, egy ellenőrző vérvételre, aminek az eredményei a következők IgA kétes, IgG gyengén pozitív, IgM kétes. A végére oda volt írva, Ismételt mintavétel javasolható. Azóta nem voltam vérvételen, de viszont most ismét érzek egy nyirokcsomót az állam alatt. Létezik, hogy ismét elkaptam, vagy ez valami más lenne. Már nagyon ideges vagyok, mert tudom milyen sok időbe és vizsgálatokba került, mire 2007-ben kigyógyultam belőle. Mostanra pedig már párommal babát is szeretnék, de így hogy? Nem merek belevágni. Válaszát előre is köszönöm. Üdv. Anita

        Dr. Rákóczi Éva válasza a toxoplasma témában

        Kedves Anita! A szerológiai lelet valóban nem volt egyértelmű, de a klinikai tünetek pozitívak voltak, kár, hogy nem volt egy kontroll vérvétel. A jelenlegi tünetek mellett érdemes lenne megismételni a szerológiát, de az EBV és CMV vírusokat is meg kellene nézni. Az eredmény birtokában tudok véleményt mondani.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. augusztus 14., 14:56; Megválaszolva: 2010. augusztus 21., 06:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: