• Toxo

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő 19 hetes terhes vagyok, az első toxoplasma szűrés eredményeit (mintavétel ideje 2010. 06. 08.) kettő hete kaptam meg (kissé megkésve). Eredményeim a következők: IgG / ELISA 45 UI/ml IgM / ELISA 2,4 Ugyanennek a mintának a kontrollvizsgálatainak eredménye: IgG / ELISA 151 UI/ml IgG aviditás / VIDAS 0,22 IgM / 2,0 IgA / 2 A második minta levételére július 28-n került sor. Az eredmény: IgG / ELISA 172 UI/ml IgG aviditás / VIDAS 0,22 IgM / 3,2 IgA / 2 Ezen eredmények alapján Önnek mi a véleménye tisztelettel: egy kismama

        Dr. Rákóczi Éva válasza a toxoplasma témában

        Tisztelt Kismama! Mielőtt válaszolnék, kérem írja meg nekem, van-e, volt-e valamilyen panasza, klinikai tünete az elmúlt hetekben? Miért kellett levenni a Toxoplasma szerológiát? Rutin szűrés volt, vagy oka volt a vizsgálatnak? Addig nem tudok véleményt mondani. Köszönöm válaszát előre is.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. augusztus 04., 18:02; Megválaszolva: 2010. augusztus 07., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: