• Gombák és baktériumok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Érdeklődnék,hogy ha hüvelyi gombás fertőzésem volt és a páromat még nem kezelték,de nem éltünk szexuális életet,attól még is visszakaphatom mondjuk akár a fürdőszobából ha hozzáért valamihez,vagy az ágyneműről?Mennyi ideig életképesek a baktériumok és a gombák szobahőmérsékleten?Hogy tudom az egész lakást és a ruhákat megszabadítani tőlük,hogy ne fertőződjünk vissza.Mert én sajnos nagyon hamar visszafertőződöm,mert hajlamos vagyok rá.Esetleg mivel tudnám még védeni magam.Óvszerrel szeretkezhetünk vagy azzal nem ajánlatos?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gomba kezelés témában

        Tisztelt Kérdező! A betegséget okozó gombák és baktériumok és a velünk, lakásunkban elő több milliárd nem teljesen azonosak. Ezen mikróbák évekig élnek és szaporodnak egy fürdőszobában, kiírtani nem lehet és nem is kell. Amíg partnere nem kezeli önmagát használjanak külön törülközőt, fokozott higiénia és nem véd meg teljesen az óvszer. Használjon aktus után hüvelyöblítőt, intimzuhanyt és gomba ellenes kezelés után gynoflor hüvelykapszulát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 27., 19:41; Megválaszolva: 2010. július 28., 13:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: