• Szűrések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy milyen fajta nemibetegség szűrések léteznek jelenleg Budapesten, illetve melyekre érdemes elmenni? Nem régóta új barátom van, és szeretnénk mindkettőnk érdekében, ha megbizonyosodhatnánk arról, hogy semmi ilyen jellegű betegsége nincsen. Ezért szeretnék kis segítséget kérni, hogy erre milyen lehetőségeink vannak, hányféle szűrésre érdemes elmenni, ezek közül melyek állami vizsgálatok vagy esetleg csak magán intézményekben igénybe vehetők? Milyen jellegűek ezek a szűrések (vérvétel, mintavétel, egyéb..)? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Jankamanka

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nemi betegség témában

        Kedves Janka! Az államilag támogatott rendeléseken (STD) van lehetőség teljes STD panel vizsgálatra. Ebben benne vannak a leggyakoribb kórokozók rutinszerűen, bár elképzelhetőnek tartom, hogy rendelésenként más a rutin, ezért mondják el, hogy pontosan mit szeretnének, számítsanak mintavételre a nemi váladékokból és vérvételre. Emellett az ANTSZ-nél van lehetőség HIV tesztre, ez vérvétellel történik.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 22., 11:46; Megválaszolva: 2010. július 23., 14:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: