• Több napos magas láz - mit jelez a magas CRP érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dorktor Úr/Nő! Párom péntek estétől szerdáig magas, 38-39 fokos lázzal küzdött. A rubophent kettesével szedte, mellé Aspirin pezsgőtabláttát ivott sűrűn, a láza mégsem csökkent 38 alá. (szombat éjszaka algoripyn injekciót kapott mukahelyén láza lehúzására, de ez reggelig 38,4-ig húzta csak le) Hétfő reggeli vérvétel eredményében az alábbi eltérések láthatók: Fvs: 12,11 (granulocyta 82,3%; Lymphocyta 6,5%!) Prothrombin aktivitás 64% INR 1,34 Fibrinogén 7,5 g/L Klorid 108 Triglicerid 3,5 (ez évek óta nem mozdul erről a szintről) C-reaktív fehérje ultraszenzitív meghatározása 141,2 mg/L !!! Minden egyéb értéke határértéken belül mozog a fenti néhány kisebb eltérés mellett engem a limfociták kiemelekdően alacsony értéke és a CRP nagyon magas értéke aggaszt. Kérem szíves visszajelzésüket, hogy a fenti eltéréshalmaz mit tükrözhet, milyen gyulladásra utalhat. Tisztelettel várom szíves válaszukat: egy aggódó nő

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fertőző betegség témában

        Tisztelt Hölgyem! A leletek a gyulladás jelenlétét jelzik a szervezetben. A beteg vizsgálata nélkül igen nehéz a diagnózis, hiszen apró fizikális orvosi vizsgálati eltérések és a beteg pontos kikérdezése segíthetika diagnózis felállítását. AZt tanácsolom, forduljanak belgyógyászhoz, aki bizonyára kideríti a láz pontos okát, amellyel párhuzamosan értékelhető lesz a laboreltérés is.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. július 15., 09:34; Megválaszolva: 2010. július 17., 19:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: