• HPV szemölcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azt szeretném megkérdezni,hogy a HPV csakis nemi úton terjed-e és ha igen,akkor ez azt jelenti,hogy a másik fél félrelépett? Nálam diagnosztizálták, és meg szeretném tudni hogy ha eltávolítják akkor a nemi élet hogyan zajlik ezután.Végérvényesen le kell mondani,mert továbbadhatom, vagy lehet nemi életet élni?Mert eddig csak egyetlen egy férfival voltam több mint 6 évig.2 hónapja senki mással.6 évig nem lappanghat a vírus vagy igen? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Mariann

        Dr. Bodnár Edina válasza a HPV témában

        A HPV nemi úton, direkt kontaktussal terjed. A vírus évekig lappanghat, legtöbbször 9 hónap-2 évig. Ha eltávolítják a vírussal fertőzött részt, akkor nem fertőz, de azért ajánlatos Isoprinosint szedni, és óvszerrel védekezni.


        Kérdés: 2010. július 13., 17:56; Megválaszolva: 2010. július 18., 15:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: