• Makacs szemölcsök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Immáron több mint 1 éve küszködök szemölcsökkel. A jobb kezemen a középső újjam melletti újjamon nőtt egy szemölcs, amit kezdetben duofilm oldattal kezeltem, de nem jártam eredményesen, így magára hagytam, gondoltam majd eltűnik...de ennek ellenére óriási lett (bab formájú volt), be is mentem a bőrgyógyászatra, ahol fagyasztásos módszerrel (kanalazással) leszedték...ezek után be kellett kötnöm az újjamat, amíg meg nem gyógyult...látszólag minden rendbe jött, de hamarosan a kezelt területen, valamint akörül kis kör alakú bőrkinövések jelentkeztek...attól tartottam megint a szemölcs akar kiújjulni, így hát elkezdtem újra kenegetni...nem is telt bele csak pár napba, és újra kinőtt a szemölcs...ekkor már magánorvoshoz fordultam, aki érzéstelenített, és pengével levágta a szemölcsöt (ekkor már lapos formájú volt, nem kifejezetten kitüremkedő, bőrszínű)! Csoda ezennel sem történt, a szemölcs újra kinőtt, újra lapos, és folyamatosan egyre nagyobb, ha nem kezelem...újból duofilmel próbálkoztam, rendszeres áztatással, és ragtapasszal, eredmény továbbra sem lett...vérehulló fecskefű kivonattal próbálkoztam ezután, de ez látszólag még annyit sem segít, mint a duofilm...ekkor megpróbálkoztunk a wartnerrel, az eredmény az lett, hogy mostmár a kisújjamon is van kettő, valamint a bal kezemen a hüvelykújjam belső területén is...arra hogy tisztán tartsam a kezem, a szemölcsöket, mindig is ügyeltem...már lassan 2**** FT-om bánta az eredménytelen próbálkozásokat...vitamint szedek, viszonylag magas dózisban, kb. 1 hónapja, de mindenben segített, csak ebben nem...már nagyon el vagyok keseredve...nem tudom mi lenne a jó megoldás? Forduljak újból magánorvoshoz? Örökre, és véglegesen meg akarok szabadulni ezektől a kis ördögöktől, mert amellett hogy rengeteg pénzt rááldoztam, nem éppen esztétikus látványnak számítanak (annak ellenére hogy nem fájnak). Az egyik újjamon a szemölcs lapos, és szabálytalan kör formájú, a másikon kitüremkedő, hosszúkásan elhúzódó. Köszönettel : Bálint

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szemölcs témában

        Kedves Bálint! Gyakorlatilag minden lehetőséget végigpróbált, így nehéz okos tanácsot adni. Az állami bőrgyógyászaton ingyen végzett fagyasztásos módszert javasolnám megismételni, emellett további immunerősítés javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 12., 18:14; Megválaszolva: 2010. július 13., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: