• Vérmérgezés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A 15 éves kislányom lábát kidörzsölte egy cipő, abból csúnya vízhólyag lett, majd a Balatonban való fürdés után másnapra begyulladt. Vörös volt, duzzadt, fájt, és én egy piros csíkot láttam a bokája felé haladni. Vasárnap délben a baleseti sebészetre bevittem, ahonnan az orvos elküldött, ennek ellenére az ápolónő tett a lábára ragtapaszt, s valami kenőcsöt, és azt javasolták, hogy borogassuk. Borogattuk 3 napig, a duzzanat mára lelohadt. Viszont ma (szerda) belázasodott (38,3), és fáj a torka, meg a füle. Ez ugye nem lehet a seb miatt? Csak megfázás okozhatja?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fertőző betegség témában

        Tisztelt Hölgyem! Sajnos a sebfertőzések egy része súlyos állapotot is okozhat a szervezetben, aminek szepszis lehet a vége, emiatt fontos, hogy gyermekét szorosan kövesse, és ne feledkezzenek meg arról beszámolni, hogy volt egy sebe a gyermeknek, mert összefügghet vele az általános rosszullét és a láz is!


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. július 07., 09:50; Megválaszolva: 2010. július 11., 17:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: