• Meddig fertőző?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Párom vasárnap hajnalban arra ébredt hogy rosszul érzi magát, ezt követően még aznap többször hányt és láza volt. Este ügyeleten kapott egy injekciót, majd másnapra (mára) jobban lett, sós krumplit eszeget és a közérzete is javult, láza csak reggel volt. Nem tudom, milyen vírusról lehet itt szó, azonban szeretném megtudni, hogy meddig fertőzhet még a párom? Az én immunrendszerem rendkívül gyenge, most estem át egy hosszabb betegségen, így az eset óta nem találkoztunk. Szeretném megtudni, hogy mikor, hanyadik naptól lehetek vele veszély nélkül? Előre is köszönöm szépen a választ! Flóra

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fertőző betegség témában

        Kedves Flóra! A tünetek alapján felmerül a gyomor-bélrendszeri fertőzés párjánál. A fertőzést a széklettel lehet tovább vinni, tehát addig fertőz, amíg a széklete hasmenéses, illetve egyéb tünetei fennállnak.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. június 28., 21:37; Megválaszolva: 2010. július 07., 16:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: