• Fogamzásgátló és visszetérő fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretnék egy kis megerősítést annak érdekében h ne keseredjek el még jobban. Másfél évvel ezelőtt két évig voltak állandóan visszatérő hüvelyi fertőzéseim. Kezdetének oka feltehetőleg az állandó partnerem koszos keze,petting után egy héttel kezdődött gombás fertőzéssel, ezt követően 2 évig folyamatosan váltakozott hol bakteriális hol gombás fertőzésem lett,már rengeteg pénz elment rá amúgy sem vagyok milliomos...bár igaz az az orvos akinél akkor voltam egy marha volt ugyanis kérdeztem kell e védekezni vagy kezelni a párom közölte nem biztos h nem kaphatta el...tehát gondolom ez volt az oka h folyton visszaadogatta nekem.Ezalatt szedtem fogamzásgátlót is, majd szétmentünk a párommal abbahagytam és másfél évig nem is volt partnerem ez időtájt semmi panaszom nem volt bár előtte volt egy féléves kezelésem valósszínűleg ez is közre játszott a tünetmentességben. Most másfélév után megint beteg lettem...kb egy hónapja kezdtem újra szedni fogamzásgátlót mert megitn van állandó partnerem, és láss csodát ma megint kézhez kapva a leletet fertőzésem van, elég csúnya Tf:IV , soor:pozitív, vegyes baktérium, és pluszba egy kellemetlen hólyag hurut. Egy héttel ezelőtt voltam strandon. Kérdésem a következő, van e összefüggés aközött hogy megint fogamzásgátlót szedek és esetleg ez gyengíthette most meg a ph-m ami miatt a strandon összeszedtem ezt a csúnya fertőzést? És elég e ha most beszedem az omicral tablettát és alkalmazom a klion-D 10x tablettát? Az orvosom megfelőlen járt el? És az normális e h nekem kellett kérnem h a partneremnek is írjon fel gyógyszert? Vagy esetleg megint egy pénzhajhász kóklerrel van dolgom? Kérem segítsenek már lassan lelkileg nem tudom feldolgozni ezt,nagyon nehéz a párom sem akarom kitenni évekig tartó szenvedésnek, rettegek attól h megint évekig visszatérnek a fertőzések.Igaz emiatt még korai aggódni,de még is cs idegesít h cs fogamzásgátló és partner nélkül tudtam tünet mentes maradni.

        Dr. Deli Tamás válasza a fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező! Ha a fogamzásgátlója alacsony ösztrogéntartalmú, úgy az hozzájárulhat a visszatérő fertőzésekhez, ilyenkor kicsit magasabb (30 ug) ösztrogéntartalmú készítményekből érdemes választaniuk orvosával. A felírt kúra adekvátnak tűnik, a fertőzés visszatértének megelőzésében segíthet még a Gynoflor vagy Gynophilus hüvelykapszula, a max. heti 1x alkalmazott intim zuhany, tejsavas hüvelyöblítés, illetve az antibiotikumok lehetőség szerinti kerülése.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. június 24., 10:39; Megválaszolva: 2010. június 27., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: