• Veszettség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

        Tegnap a városban találtunk egy kiskutyát, állatbarátok révén megsimogattuk. Ugy gondoltuk, valaki véletlenül kizárhatta, hiszen kertes házak környékén voltunk. Ennek ellenére tartunk a veszettségtől. Simogatás útján terjedhet? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a veszettség témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A veszettség leggyakoribb formájában a veszett állat harapás útján a sérült bőrfelületen keresztül nyálával juttatja be a vírust a szervezetbe, nagyon ritkán figyeltek meg szájon át (nyálkahártyán keresztüli) és légúti (pl. barlangászok a veszett denevérek apró váladékcseppjeinek belélegzésével) fertőződést. Simogatással nem terjed a betegség, ha harapás nem történt.



        Kérdés: 2010-06-13 11:41:24; Megválaszolva: 2010. június 13., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: