• bárányhimlő felnőtt korban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!


        Testvérem 26 éves fiú, a gyermekeimtől elkapta a bárányhimlőt. A bőrpanaszokon kívül a vérnyomása felugrott 180-ra, és több gyógyszert is kapott, sajnos 150 alá nem tudják levinni. Teljesen egészséges életet él, nem iszik, nem dohányzik, irodai munkát végez, és aktívan sportol.
        A kérdésem az lenne, hogy van összefüggés a bárányhimlő és a magas vérnyomás között? Van esély arra, hogy a bárányhimlő elmúlásával rendeződik a vérnyomása?
        Válaszát előre is köszönjük!

        WEBBeteg szakértő válasza a bárányhimlő témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A bárányhimlő és a magasvérnyomás közvetlen kapcsolata nem ismert. Az előfordulhat, hogy a fertőző vírusos betegség rontja a szív-érrendszeri állapotot, és akinek egyébként is van hajlama eziráőnyú megbetegedésre, akkor ez a leggyengült beteg szervezetben a felszínre törhet. Feltételezetten a fertőző betegség gyógyulásával testvére vérnyomása rendeződni fog, viszont a későbbiekben célszerű fokozott e4llenőrzés alá vonni őt, mert a hajlama megvan a vérnyomás ingadozásra mindezek alapján.



        Kérdés: 2010-06-11 09:02:39; Megválaszolva: 2010. június 11., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: