• holyagos himlo

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorno/ur!azt szeretnem kerdezni ,hogy meddig es pontosan miert fontos a himlos gyereket bent tartani a lakasban?Hogy ne fertozzon meg mast vagy mert adodhatnak mas komplikaciok? Elore koszonom valaszat. Noemi.

        WEBBeteg szakértő válasza a bárányhimlő témában

        Tisztelt Noémi! A hólyagos tünetek fennállása során a betegség tovább fertőz, ezért nem szoktuk javasolni a személyes kontaktust másokkal. A betegség járhat lázas állapottal is, emiatt nem szabad napra, nagy melegre a szabadba kimenni. Egyébként a friss levegőnek nincs ellenjavallata, levegőzni szabad.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász szakorvos szakértőnk Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-11 07:31:10; Megválaszolva: 2010. június 11., 07:31

        Tudjon meg többet: bárányhimlő
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        (07-29-én kérdezett Lyme lelettel kapcsolatosan.) A vizsgálatra azért került sor, mert 2005-ben volt egy Lime fertőzött kullancs csípésem. Kezeltek antibiotikumokkal. Azóta jelenkező problémáim miatt került sor a vizsgálatra. Volt egy...
        Lyme borreliosis labor leletem IGM pozitív. BmpA+/- OspC + (négyszer). Az orvosom 2x1 Doxycyclin AL (100 mg) javasolt 21 napon keresztül. Megfelelő a javaslat?
        Tisztelt Doktornő! A problémám az lenne, hogy a péniszemen felfedeztem egy apró kinövést , ami a képen is látszik. Érdeklődnék,hogy ez mi lehet, illetve veszélyes lehet -e ?! Nem viszket és nem is fáj. Válaszát előre is köszönöm!
        Hello páron ezzeket használta Candibene-teva 10 mg/g Betadine 20/g Caneszen 10mg/g >1-2 hétig használta és mindig van rajta (péniszén a makkon ) patanás féle és kicsit piros és ki van száradva (és elején egy fehér patanás is van ) >Mivel...
        T. Doktor úr! Kérdésem lehet, hogy banális, de én aggódós típus vagyok és muszáj feltennem. Vettem egy kést pár héttel ezelőtt, ami nem volt orig. csomagolásban, csak egy késkészítőnél találtam a piacon. Elfelejtettem a kést megmosni,...
        Tisztelt Doktor! 4 éve diagnosztizálták nálam a hpv szemölcsöket okozta 6-os alacsony rizkójú és a 18-as magas rizkójú hpv-t.Az akkori páromtól kaptam el. A szemölcsök eltávolítása megtörtént és hosszú távú isonisiprine kúra is...
        Tisztelt Doktor Úr! Condylomát diagnosztizált 2 hete nálam az orvosom. 1 doboz Isoprinosine tablettát és 2 üveg Condyline oldatot írt fel. Múlt hét csütörtökön szedtem be az utolsó immunerősítőt és pénteken kezeltem utoljára a...
        Tisztelt Doktor Úr! Hússzínű és fehéres kis bőrkinövések jelentek meg a nemi szervemen a végbélnyílástól egészen a hüvely bemenetig a múlt héten. Valamint alhasi fájdalmaim is voltak többször az elmúlt napokban. Múlt héten...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Fiam ma fodrásznál volt, és sajnos elfelejtettem említeni a fodrásznak, hogy seb van a fején. Nem kizárt, hogy esetleg felsértette a fésűvel. Gyors váltás volt, fiam rögtön az előző vendég után ült a székbe....
        Tisztelt Doktor! A baránőmnél diagnosztizáltak condyloma nevezetü betegséget, őt kezelték lézeres mütéttel és semmi mással (bár sztem ennyi nem elég)! Mivel az orvos semmi felvilágositást és információt nem adott erről a betegségről,...
        Kedves Doktor Úr/Doktornő! Azügyben szeretnék érdeklődni, hogy OEK által is használatos ELISA ( Biomérieux, Vironostika HIV Ab/Ag) negyedik generációs HIV teszt mennyi idő után ad biztos eredményt? Sok helyen 2-3 hetes ablakperiódusról...
        Kedves Doktor Úr! 6 napja csíp a vizeletem, ami elég kellemetlen. 4 napja elkezdtem szedni rá a Nitrofurantomint, viszont eddig változás nem igazán történt, esetleg egy kicsit jobban érzem magam. 3 napja viszont a nagyajkaimon dudorok képződtek,...
        Tisztelt Doktor Úr! Nemrégiben találkoztam egy lánnyal egy szórakozóhelyen és ugy alakult, hogy a végén Ő kézzel elégìtett ki. Nem ért a szája a péniszemhez, viszont sìkosìtás gyanánt a nyálat használta. Nem közvetlenül, hanem a keze...
        Tisztelt Doktor Úr! 20 nappal ezelőtt vidéki nyaralónkban egy gombostűfejnyi kullancsot távolítottunk el a jobb vádlimból sikeresen, fejjel együtt. Néhány nap múlva enyhén halványpiros folt jelent meg 3*5cm ovális alakban. A kerületi...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A következő kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni. A mai délelőttön voltam az Interlab Poliklinikán HIV tesztet végeztetni. A nővéren, aki a vért vette nem volt kesztyű és nem láttam, hogy fertőtlenítette...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy közel 4 éve kezdődött panaszokkal már számos orvos látott, de mindeddig nem sikerült magyarázatot adni a problémákra. 27 éves férfi vagyok, normál testsúly és testmagasság. Egészségemre kifejezetten figyelek, heti...
        Tisztelt Doktor! Pontosan 1 hete a konnektorban levő fém alkatrész a körmöm alá fúródott. Kb. 2-3 mm széles, 1 mm vastag ez a fém, és kb.3 mm mélyre ment. Vérzett, vizet engedtem rá, betadinnal fertőtlenítettem. Már csak minimálisan...
        Tisztelt doktor úr/nő! 23 éves fiatal férfi vagyok. 2 héttel ezelőtt egy buli során eléggé lerészegedtem, hogy meglátogassak egy prostituáltat (a rosszlányok.hu-ról). Természetesen az aktus során gumival védekeztünk, de azt megelőzően...
        Tisztelt Doktor úr! 2015 januárban elkaptam egy agresszív felső légúti betegséget,amibe mindig visszaestem és nem tudtam kigyógyulni,izomfájdalmaim gyengeség érzet,fejfájás,baloldali szem illetve orr fájdalom gyötört,az felírt...