• Van megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!


        Pár napja nemi herpeszt állapítottak meg nálam. Próbáltam tájékozódni róla... kérdeztem a nőgyógyászom de nem kaptam megfelelő választ. Azt szeretném megkérdezni, hogy a nemi herpesz gyógyítható vagy igazak a hírek, hogy mindig vissza fog térni? Nem lehet megszüntetni, hogy többé ne legyen gondom vele? Ilyen esetekben a partner kezelése is szükséges? Vagy őt is vizsgálat alá kell vetni? Nagyon félek, hogy hátralévő életemet végig kíséri, csak van valamilyen megoldás rá. Ha mindig bennem lesz akkor az azt jelenti, hogy bármikor fertőzhetek? Vagyis most én egy herpesz terjesztő leszek?

        WEBBeteg szakértő válasza a herpesz témában

        Sajnos a vírus a szervezetből nem tűnik el, csak visszahúzódik, és gyengült immunrendszer, stressz, mentruáció, napozás után visszatérhetnek a tünetek. Tünetek esetén vírus elleni gyógyszert kell szedni, ill. ha évente legalább 6 alkalommal előfordul, akkor 1 évig kell gyógyszert szedni. A partnert csak tünetek esetén kell kezelni. Tünetes állapotban. és a gyógyulás után néhány napig ne szeretkezzen. 



        Kérdés: 2010-06-08 15:52:06; Megválaszolva: 2010. június 08., 15:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: