• Nemi betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Azért írok Önnek, mert nemrég jártam egy szűrésen és sajnos kiderült hogy egy nemi betegséget elkaptam, ami pontosan a szifilisz. Beszéltem a bőrgyógyásszal és azt mondta hogy 15 napig injekcikúrára kellene járnom. Számomra ez egy kicsit sok lenne hogy 15 injekció. Érdeklődnék hogy tablettás-gyógyszeres kezelésre nincs-e lehetőségem? Nagyon szeretnék kigyógyulni belőle, de a 15 napos kúrába nem megyek bele. :(

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel:

        Beteg

        WEBBeteg szakértő válasza a szifilisz témában

        Kedves Beteg!

        A penicillin injekciós kezelés a leghatékonyabb,elsőként választandó kezelés, van lehetőség egyéb antibiotikumokkal szájon át történő kezelésre, de ezt a kezelőorvossal kell megbeszélnie. A szifilisznek komoly következményei lehetnek az idegrendszerre, a csontokra, szívre, a saját érdekében ne késlekedjen a kezelést igénybe venni.


        Kérdés: 2010-06-07 10:07:52; Megválaszolva: 2010. június 07., 10:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: