• mitől fáj a hónaljam és a lágyékom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr, 5 évvel ezelőtt egy emlőgyulladás (szoptatás ideje alatt)után a hónaljban maradt egy nyirokcsomó duzzanat. márciusban volt egy virus fertözésem (herpeszem is előbújt), ami nyaki tájákon fájó duzzanattal párosult. A virusfertözést követően a már emlitett hónalji duzzanat, vagy annak környéken fájdalom jelentkezett. Május elején a háziorvos beutalt a sebészetre, ahol nem találtak semmi kórosat, akissé megduzzadtnyirokcsomón kivül. azóta már a másik hónaljam is fájogat,sőt a lágyékom is. Bár eleinte a fájdalom gyönge volt érzem, hogy fokozódik, bár még mindig a türéshatár alatt van és nem igényel fájdalom csillapítást. A kérdésem az: Mi okozhatja a fájdalmat. Azóta volt már antibiotikumos kezelésem, bár nem ééppen erre, de mégsem használt. Válaszát köszönöm. mellékelek egylaboreredményt. április 15-ei(csak a magasabb értékeket.

        koleszterin 7,33

        vas  32,3

        lymphocyta 37,4

        monocyta 9.2

        mpv  11

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Hölgyem! A megjelenő, fájdalmas nyirokcsomók miatt góckutatást javaslok, amely egy általános belgyógyászati szakrendelés keretében elvégezhető. SZükség lenne mellkas röntgenre, hasi ultrahang vizsgálatra, látni, ott vannak-e kóros nyirokcsomók, és mekkorák. Nem tudom, társult-e ezekhez a tünetekhez fogyás, fáradékonyság, étvágytalanság. Milyen a teljes vérképe, gyulladásos paraméterek? Ezen kérdések megválaszolása miatt van szüksége belgyógyászra. Az antibiotikum kezelésnek akkor van értelme, ha tudjuk, mit kezelünk. Ezt kell kideríteni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-28 08:29:04; Megválaszolva: 2010. május 28., 08:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: