• sarjadzó gomba a hüvelyben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Úr!

        6 hónapja küzdök egy problémával. Viszketéses és közösülés utáni vérzéses tüneteim voltak. Először kizárták a méhszájsebet, UH-val sem láttak semmit, így a nőgyógyász kenetvizsgálat nélkül gombára kezelt Gynazol krémmel és kapszulával (a nevére nem emlékszem), de a viszketés nem múlt, és egyfolytában diszkomfort érzésem volt az egész nemi szervemnél. Ekkor vizeletből kimutatták az E. coli baktériumot, majd csináltak nőgyógyászati kenetvizsgálatot, és kiderült, hogy a hüvelyemben is van.  A húgyutira Leflokint, a hüvelyire Dalacin hüvelykrémet kaptam. Aztán elmentem újra vizsgálatokra,  de a vizeletnél vegyes baktérium flóra, kontamináció valószínű lett az eredmény. Csíraszám: 10^3. Mivel ez már 2. vizsgálat volt, mert az előzőt is ismétlésre javasolták, így az orvos tanácsára megvártuk a hüvelyi kenet eredményét. Az pedig sarjadzó gomba. A leleten az is szerepel, hogy azonosításra és rezisztencia vizsgálatra továbbították. Ez  azt jelenti, hogy lesz még jabb eredmény arról, hogy pontosan milyen gomba? Sajnos most más dolog is jelentkezett még. A menstruációm előtt 1 héttel már elkezdett vér szivárogni a hüvelyemből. Fogamzásgátlót szedek, 6 hónapja tértem át a Sambára. Ez a vérezgetés a gomba miatt, a gyógyszer miatt, vagy valami egyéb okból lehet? Sajnos az orvosomnak nem nagyon van ideje velem foglalkozni, nem örül, ha hívom ilyen kérdésekkel. 34 éves vagyok, szeretnék már meggyógyulni, mert már nagyon bele vagyok fáradva, hogy senki nem segít rajtam. (Már 3 orvosnál voltam.)

        Válaszát előre is köszönöm: Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló szedését abba kellene hagynia, mert életkora alapján jobb lenne. Bár én nem vagyok nőgyógyász, de úgy gondolom, valami fenntartja a hüvelyi fertőzést, ezt kellene kideríteni, mi. A sexpartnerét is feltétlenül le kellene szűrni, ő nem hordoz-e valamilyen kórokozót, akár panaszmentesen. A vérezgetés nem jó jel, mindenképpen nőgyógyászati oka lehet, és ha kell, váltson orvost, és vizsgáltassa alaposabban ki magát. Javaslok egy vizelettenyésztést is, hátha onnan köröz fel egy kórokozó időnként, illetve egy hasi uktrahangot, valamint általános vérvételt, amiben legyen vércukor vizsgálat is. Leleteit szívesen konzultálom a későbbiekben.



        Kérdés: 2010-05-23 13:54:55; Megválaszolva: 2010. május 23., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: