• ezeket a vizsgálakat hol csinálják?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Néhány kérdésem lenne, nem zavarnám, de interneten nem találtam:

        Van egy fiú ismerősöm, akinek a nyelvén van valami, amit semelyik orvos nem tud, hogy mi lehet, konkrétan nem tudják megmondani. Rengeteg vizsgálaton volt már. Sok-sok pénzért.

        Úgy hallottam, hogy van olyan, hogy immunológiai vizsgálat, virológiai vizsgálat és bakterológiai vizsgálat. Sajnos nem tudjuk, hogy ez miben merül ki. Van egy általános vizsgálat, ami például az immunrendszert vizsgálja? Vagy ez ennél összetettebb? Mert szeretne elmenni ilyen vizsgálatokra, még ha magán úton is.

        Én is gondoltam rá, hogy csináltatnék bakterológiai vizsgálatot, amit vérből ki lehet mutatni, mert állandóan visszatérő légúti fertőzéseim vannak, és a gyanúm, hogy az eddigi garatmintavételek által is kimutatott staphylococcus a felelős értük. Szerintem belekerült a véráramba. Hogyan lehet ezt vérből kimutatni? És kitől kell kérni?

        Előre is köszönöm válaszait

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mikrobiológia témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A kérdezett vizsgálatokat részben immunmológus-belgyógyász, részben infektológus (fertőzéstan szakorvos) tudja elvégeztetni. Bizonyos mikrobiológiai vizsgálatot akár a saját háziorvosa is elvégezheti Önnek.



        Kérdés: 2010-05-23 13:58:39; Megválaszolva: 2010. május 23., 13:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: