• stroke utáni megbetegedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvos Szakértők!

         

        A következő problémámmal fordulok Önökhöz:

        Édesanyám 4 évvel ezelőtt stroke-ot kapott, mely során a jobb testfele lebénult. Ez a rehabilitációs időszakban szerencsére jelentősen javult, önállóan jár, a mindennapi tevékenységek végzésében mérsékelten akadályozza a még meglevő funkció-izomgyengesége. Az elmúlt pár napban "ágynak dőlt", a nátha tüneteivel (orrfolyás,  fáradtságérzet) ezenkívül tartós hőemelkedése (37.2-37.5) van, bármely érintésre fájdalmat érez, az érintett oldali karja lilásan elszíneződött. Alsó végtagjainál feszülésérzés. Viszont a lábak nem duzzadtak, nem fényesek. Arcát is fájlalja, kifejezetten bal oldal oldalon.

        Orvoshoz nem akar menni, mert a háziorvos nem kellő figyelemmel és körültekintéssel vizsgálja a betegeket (ha vizsgálja egyáltalán). Viszont a stroke után már nem "úgy" küzdi le a betegséget, mint egy egészséges ember, ezért szeretném megelőzni a lehetséges problémákat.

        Ezért kérném segítségüket, hogy én mit tehetnék, hogy csillapítsam a fájdalmát, esetleg valamilyen diagnózist, ha meg tudnának nekem előlegezni, hogy a tartós ágyban fekvés, fájdalomcsillapító szedése mihez vezethet ezekkel a tünetekkel.

        Segítségüket és figyelmüket előre is köszönöm:

        Tisztelettel: TB

        WEBBeteg szakértő válasza a fertőző betegség témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A kar lilás elszíneződése keringés zavarra utal, emiatt feltétlenül kell orvosnak látnia édesanyját. A baj nem egyszerű, nem szabad halogatni a vizsgálatot, mert beláthatatlan következményei lehetnek, és mindez kihathat a későbbi életvitelére is. Sajnos látatlanban diagnózist nem lehet mondani, csak annyit tudok tanácsolni, ha édesanyja nem megy orvoshoz, akkor hívjon hozzá akár egy ügyeletest, bizonyára ő el fogja dönteni, hogyan tovább.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-13 12:59:31; Megválaszolva: 2010. május 13., 12:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: