• Nemi betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úrhölgy/Úr!

         

        A következő, számomra aggasztó probléma miatt szeretnék tanácsot kérni Öntől, Önöktől.  

         

        Mintegy másfél-két hónapja időszakosan visszatérő piros foltok jelentkeztek a nemi szervem makkján. Ezek a foltok nem jártak jelentős fájdalommal - esetenként egy kissé égető érzést tapasztaltam -, vagy váladékozással. Tekintve, hogy a foltok amilyen gyorsan érkeztek, úgy el is tűntek ekkor még nem kerestem fel orvost betegségemmel, mivel arra gyanakodtam, hogy ?mindössze? egy gombás fertőzésről van szó, amit Canesten krémmel magam is tudok kezelni.

         

        Az ?öngyógyítás? azonban nem vezetett eredményre. Betegségem pedig annyiban változott, hogy a piros foltokkal együtt, fehér lepedék is megjelent a makkon. Vérzés, váladékozás, fájdalom - leszámítva az esetenkénti kissé égető érzést - továbbra sem jelentkezik.

         

        Megjegyzem, hogy a nemi szervemen tapasztaltakkal azonos időben a két vállamon, illetve a hátamon gombás foltra hasonlító elváltozások alakultak ki.   

         

        Tüneteimre való tekintettel felkerestem egy szakorvost. A szakorvos a karomon és hátamon lévő, általam gombás foltnak titulált elváltozásra a ?kp. Eryhaemás, czematiform plakkok láthatóak? kórt diagnosztizálta.

         

        A nemi szervemen lévő tünetekre viszont nem tudott nyilatkozni, mivel a vizsgálat időpontjában azon semmilyen tünet nem volt látható, tapasztalható.

         

        Szerettem volna, ha esetleg vizelet-, vagy vérvizsgálatra kerül sor, de a szakorvos mindössze annyit mondott, hogy majd a tünetek jelentkezésekor ismételten keressem fel, a további vizsgálatokra ugyanis akkor kerülhet sor. A tünetek eközben ismét jelentkeztek, de munkahelyi elfoglaltságomra tekintettel az orvost legközelebb csak a jövő héten tudom ismételten felkeresni, amennyiben ugye a tünetek még abban az időben is tapasztalhatóak.

         

        Kérdésem arra irányulna, hogy a felvázolt tünetek alapján bármilyen nemi betegség lehetősége felmerül-e? Az mennyiben jelent veszélyt partneremre, akivel éppen gyermekvállalás előtt állunk? (Nála egyébként az általam tapasztalt tünetek nem jelentkeztek, nemi aktus után azonban égető érzésre panaszkodik)

         

        Esetleg előfordulhat-e, hogy a karomon és hátamon lévő elváltozások, kapcsolatba hozhatóak a nemi szervemen tapasztalt tünetekkel?  

         

        Válaszát, válaszukat előre is köszönöm.

         

        Tisztelttel

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrbetegség témában

        A nemi szerven leírt tünetek gombás fertőzésre utalnak, szedjen heti 150 mg fluconazol hatóanyagú kapszulát (pl. Mycosyt, Diflucan), és kenje  a nemi szervét Gynoxin krémmel naponta 2x. A partnert is érdemes lenne ugyanígy kezelni, főleg ha gyermekvállalás előtt állnak. A gombás fertőzés terhesség előtti kezelése fontso, mert korai burokrepedést okozhat.

        A háton lévő tüneteket okozhatja szintén gombás fertőzés, melyre az előzőekben javasolt gyógyszer hatásos lesz.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-04-29 21:25:43; Megválaszolva: 2010. április 29., 21:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: