• Probléma a nyirokrendszerben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Pár éve észrevettem, hogy megfázás alkalmával -borotválkozás közben- az áll és a fül környékén tompa fájdalmat tapasztaltam. Majd tavaly decemberben infuenza védőoltást kaptam és pár nap mulva a bal hónaljban pici csómót érzetem ami később elmult. A mult héten mindkét hónaljban éreztem mozdulatoknál fájdalmat. Ma reggel fogmosás közben éreztem enyhe nyomásszerű fájdalmat az állcsúcstól balra. Mi lehet ez? Válaszát nagyon köszönöm Lakatos Zoltán.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyirokcsomó gyulladás témában

        Kedves Zoltán?

        A panaszai hátterében nyirokcsomó gyulladás, de a szervezet nyirokrendszerében levő elváltozások is állhatnak. Az állnál, a fül környékén  észlelt panaszok hátterében állhat helyi gyulladásos betegség, mint megfázás, foggyökércysta, mandulagyulladás, védőoltás utáni állapot, a hónaljban pedig az adott mellkasfél külső-belső gyulladásai is.

        Azonban, ha ezek a gyulladásos folyamatok gyakran ismétlődnek, valamint a nyirokcsomó duzzanat növekszik, vagy tartósan fennáll, érdemes orvoshoz fordulni a komolyabb betegségek kizárása céljából. 

        Tisztelettel: Dr Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-04 14:56:41; Megválaszolva: 2011. július 29., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: