• Mi a Primer EBV fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok!

        Kislányom/3 éves múlt/ ételallergiás.Tej,tojás,szója,rizs és citrusmentes diétán van.

        Április közepén voltunk controll vizsgálaton és a vérvizsgálat alapján azt írták,hogy

        Primer EBV fertőzés/korai szakasz/.GOT:35U/l,Cytomegalovírus IgM ELISA0,314,

        Cytomegalovírus IgG ELISA 0,000IU/ml,Epstein-Barr IgM ELISA 64,473AU/ml,

        Epstein-Barr IgG ELISA 289,957 AU/ml,Epstein-Barr Nukleáris ellenanyag IgG

        154,346 AU/ml.Azt írták Primer EBV fertőzés.

        Mit jelent ez?Szeretnék többet tudni róla!

        Körzeti orvosunk azt mondta,hogy meg kellett volna ismételni a vérvételt 2 hét múlva,mert igencsak valami kis gyulladása,fertőzése lehetett a vérvételkor.Ön mit javasol,mit tud erről a fertőzésről?Engem nem igazán nyugtat az meg amit a doktornő mondott./fél év múlva kell mennünk controllra/

        Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel egy aggódó anyuka.

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

        got:

        WEBBeteg szakértő válasza a EBV fertőzés témában

        Kedves Kérdező!

        A primer EBV fertőzés - amire a laborlelet utal - annyit jelent, hogy ezzel a vírussal a gyermek első alkalommal találkozott. Ez a fertőzés járhat lázzal, torokgyulladással, a nyirokszervek átmeneti megnagyobbodásával , majd elhúzódó fáradékonysággal. Sok esetben azonban enyhe, tünetmentes formában zajlik. Ha ilyen, teendő nincs vele. Egyébként is csak tüneti kezelés áll rendelkezésre: láz-, fájdalomcsillapítás, folyadékpótlás, fizikai kímélet. Felnőtt korra majdnem mindenki találkozik a vírussal. Azt nem értem a leírtak alapján, hogy mi indokolta a vírusszerológiai vizsgálatokat (pl. nyirokcsomóduzzanat kapcsán szoktuk keresni ezt a fertőzést a háttérben). Bármi is, teendő nincs vele és aggódni sem kell.

         

        Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-16 16:03:35; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: