• Fájdalmas csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő!

        A következő probléma miatt fordulok önhöz: tegnap teljes véletlenül egy kemény, nyomásra érzékeny csomót találtam a lágyékhajlatomban. Először arra gondoltam, hogy csak egy megduzzadt nyirokcsomó, de a csomó inkább az inak és a bőr között helyezkedik el (őszintén szólva nem tudom pontosan hol helyezkednek el a nyirokcsomók, de én az izomzat alatt keresném őket). A csomó alig van egy centis, és teljes észrevétlen, mozgás közben nem fáj, csak ha megnyomom.
        Aktív sporotló vagyok, hosszútávon futok, illetve egyéb láberősítő gyakorlatokat végzek. A kérdésem az lenne, hogy egyáltalán mozgásszervi problémával állok-e szemben, vagy felmerülhet valamilyen bél- vagy immunbetegség lehetősége is? Mik okozhatnak ilyen betegséget, egyáltalán betegség-e ez, vagy pár nap után elmúlik?

         

        Előre is köszön válaszát!

         

        S.Zs.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező!

        A csomó, amit talált nagy valószínűséggel nyirokcsomó. Ezek a bőr alatt, és nem az izomzat alatt helyezkednek el. Általában jóindulatú ún. reaktív eltérések. Ha egy cm-nél kisebb, könnyen elmozdítható, akkor nincs ok aggodalomra, nagy valószínűséggel 1 hónap alatt elmúlik. Ha nem múlik, akkor UH vizsgálat szükséges, hogy nincsen-e több ilyen nyirokcsomó. Ha láz jelentkezik, akkor mielőbb forduljon orvoshoz!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-12 21:29:09; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó