• Coli baktérium

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        A Coli baktériummal kapcsolatos kérdést szeretnék feltenni. Egyik nap szexuális kapcsolatom volt egy nővel. 2 nappal később arról panaszkodott, hogy fáj az alhasa, görcsöl, és alig bír lábra állni, és nagyon rosszul érezte magát. Így kénytelen volt elmenni éjjel az ügyeletre. Kiderült (legalábbis azt mondta nekem a lány), hogy a Coli baktérium miatt, mert én biztos valakivel análisan közösültem. Tudom, hogy lehetséges ilyen, de kb. 4 hónapja nem volt dolgom nővel, és anális közösülésben kb. másfél éve volt részem...igaz, hogy óvszer nélkül, de az aktus utáni higiéniára mindig ügyeltem. Az anális szex után volt még kapcsolatom más nővel is, és ott nem fordult elő ilyen, pedig akkor sem használtam óvszert. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy a Coli baktériumot az én szervezetem hordozza, és ha valakivel közösülök, akkor megfertőzöm másfél év análszex mentes időszak után is? Ha van ilyen, akkor létezik-e erre valami gyógyszer, ami kiöli belőlem ezt a baktériumot? Itt megemlíteném, hogy semmi tünetem, elváltozásom, negatív tapasztalatom nincs a nemi szervemmel kapcsolatban. Ezért is furcsa számomra, hogy én hordozó lennék.
        Még egy kérdés: ha a lány tőlem kapta el a Coli-t, akkor mennyi idő után jelentkezhetnek nála a tünetek? Mert nála 2 nap után jelentkeztek. Aggódom miatta, mert nem szeretném, hogy valami baja legyen miattam. Válaszát előre is köszönöm!

         

        Jakab Roland

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi betegség témában

        Kedves Roland!

        Ez a baktérium nemcsak anális közösülés útján kapható el, és nem feltétlen Öntől. Inkább a saját érdekében javasolnám az urológiai vizsgálatot, mert a védekezés nélküli nemi élet során sok betegséget lehet elkapni, és nem mind okoz panaszokat. Nem csak a hölgy kaphat el betegséget Öntől (aminek esetleg nincs is tünete), hanem Ön is elkaphatott bármit.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-11 10:56:32; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: