• Herpeszekről

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! A kérdésem az lenne, hogy az ajakherpesz továbbterjedhet-e a nemiszervekre, ha az nincs kiújulva, tehát ha az ajkakon nincs semmi, mint általában. Azt vettem észre, hogy a herpeszem sós ételektől jön elő, amit meg tudok előzni azzal, ha az étkezés után megmosom a szám. Elég rég jött már ki, szerencsére, próbálok odafigyelni rá. Olvastam cikkükben, hogy az ajakherpesz típus átterjedhet(feltételes módban) a nemiszervekre, de arról nem találtam egyértelmű utalást, hogy a betegség inaktivitása(tünetmentesség, nincs seb, semmi a betegségre utaló jel) esetén mi történik-történhet. Arra lennék kíváncsi, hogy ilyen szempontból veszélytelen-e az orális szex, tehát, hogy az ajakherpesz inaktivitása alatt gyakorolható-e , és nem terjed-e át a száj(ak)ról a nemiszervekre? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a herpesz témában

        Kedves Kérdező!

         Elvileg tünetmentes esetben csak nagyon kis százalékban van vírusürítés, így nyugodtan kerülhet sor orális szexre.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 21:32:25; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: