• Kullancs elleni oltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr! Az oltással kapcsolatban szeretnék kérdezni, 3 évvel ezelőtt megkaptam az 1. és a 2. vakcinát, ám a 3. teljesen feledésbe merült. Kérdésem az lenne, hogy előlről kell kezdenem az oltássorozatot vagy elég lesz bepótolni a 3. oltást? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a kullancs témában

        Kedves Kérdező!

        Valószín?leg elég egy oltás a megfelel? immunválasz kiváltásához, azonban err?l célszer? meggy?z?dni: a véd?oltás megadása után négy héttel célszer? az
        ellenanyagszintet megvizsgálni és az eredményt?l függ?en csak szükség esetén újra oltani. Ha - egy vagy több oltással - sikerült kielégít? ellenanyagválaszt
        elérni, ezt követ?en a mindenkori ajánlásoknak megfelel? id?közönként kell a további emlékeztet? oltásokat megadni.

        Tisztelettel: Dr. Gócs Viktor infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-22 23:12:24; Megválaszolva: 2011. július 29., 08:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: