• Bárányhimlő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/NŐ!

        Tegnap voltunk a rokonainknál, sajnos másnapra kijött rajtuk a bárányhimlő.

        Az lenne a kérdésem, hogy elkaphattuk - e , illetve védettséget nyújt-e még az anyatej, ha már nem tesz ki teljes étkezést, de kb. háromszor szopcsizik a kisfiam -aki 6 hónapos-naponta. Mikor fertőz a bárányhimlő és meddig? mik a kezdeti tünetek?

        Válaszát előre is köszönöm :

        egy anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a bárányhimlő témában

        Kedves Kérdező!

        Általában 6 hónapos korig a babák immunisak a bárányhimlővel szemben, nemcsak az anyatej nyújt védelmet, hanem a terhesség alatt az anya szervezetéből a magzatéba jutó ellenanyagok. Mindazonáltal ez a 6 hónap egy választóterület, tehát lehet, hogy ki fog a babán jönni a bárányhimlő. A himlő a tünetek megjelenése előtt is fertőz, cseppfertőzéssel terjed, azaz tüsszögéssel,köhögéssel, illetve ha már a hólyagok megjelentek, akkor amíg azok be nem pörkösödnek addig fertőznek. A himlő bevezető tünetei a bágyadtság, láz vagy hőemelkedés, étvágytalanság lehet, majd a kiütések megjelenése.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-18 23:18:29; Megválaszolva: 2011. október 03., 08:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: