• Hepatitis B

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő! A kérdésem a következő lenne. 18 hetes terhes vagyok, ma jött meg a HBsAg eredményem, ami sajnos pozitív lett. Sok mindent utána olvastam, az orvosom azt mondta, vsz. a férjem is fertőzött. Van már egy másfél éves kisfiunk. Ön szerint van esélye, hogy fertőzött lett? Beoltassuk? Nekem nagy a veszély, hogy ebből nagyobb baj lesz? Az értékem: HBsAg 0,840 IU/mL. A labor nem fűzött hozzá megjegyzést. Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a haepatits B témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ön részletesebb kivizsgálásra, állapotfelmérésre szorul a területileg illetékes májszakrendelésen (hepatológia). A további eredmények utalhatnak arra, hogy mire lehet számítani a későbbiekben és milyen valószínűséggel. A születendő gyermek megvédhető a szülés után közvetlenül adott specifikus ellenanyag és aktív védőoltás kombinációjával. A férjének volt esélye elkapni vagy átadni a vírust, hiszen az vérrel és szexuális érintkezéssel terjed. Mielőbb meg kell őt vizsgálni és ha negatív, beoltani. A kisfiánál ugyanez a helyzet. Szoros családi kontaktus miatt elkaphatta, vagy akár már megszületéskor, hiszen nem ismert, hogy Ön mióta fertőzött. Amennyiben negatív, mielőbb be kell oltani.

         

        Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-13 15:38:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: