• Human papilloma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Gyermekemnél már évekkel ezelőtt megállapították a vírusos szemölcsöt, viszont az összeset nem tudták lekaparni, mivel nagyon aprók voltak. A doktorúr azt mondta, hogy majd kinövi, ha már nem lesz ilyen érzékeny a bőre elmúlik. Most viszont teljesen új szemölcsök jöttek elő neki a talpán, egyik a másik után, és olyan tyúkszem szerűek. Utána néztem és azt találtam a vírusos szemölcsről, hogy ez a human papiloma vírus. No erről anno az orvosok nem tájékoztattak, úgy láttam, hogy ez nem játék. Gondolom ezt akkor nem elég csak külsőleg kezelni. Tudna tanácsot adni? Várom mielőbbi válaszát, köszönettel: egy aggódó anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a Human papilloma témában

        Tisztelt kérdező!

        A vírusos szemölcsöket HPV vírusok okozzák, de ne aggódjon ezek nem azonosak azokkal, amelyek a nemi szerveken daganatot okoznak. Ha sok szemölcse van a gyermeknek, akkor szedheti az Isoprinosine tablettát, mely segíti az immunrendszert a vírusok legyőzésében.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 19:23:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: