• Lyme-kórból ki lehet-e gyógyulni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor/Doktornő Barátnőrnél 2004-ben derült ki,hogy megcsípte egy kulancs azóta 5x6 heti gyógyszeres antibiotikum kúrát kapott.Ennek elenére magas a CPK-ja rendszeres ellenőrzés mellet. Arra lenne kíváncsi, hogy merre menjen mmilyen kezeléssel lehetne kigyógyúlnia és egyáltalán ki lehet-e gyógyulni a lyme.kórból. Válaszát köszönöm Karmazsinné

        WEBBeteg szakértő válasza a Lyme-kór témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nagyon kevés ennyi információ. Létezik a lyme kórnak a perifériás idegrendszert érintő formája, ami emelkedett CPK értékkel járhat egyéb tünetek mellett. Azonban ennyiből nem derül ki, hogy egyáltalán a diagnózis helyes-e és a barátnője betegsége összefügg a lyme kórral. Magyarországon a nehéz vagy bizonytalan esetekben Dr. Lakos András professzor úrhoz érdemes fordulni (információk a www.lyme.hu weboldalon) a kérdések tisztázására. Nála áll rendelkezésre a legnagyobb tapasztalat és speciális laboratóriumi felkészültség.

        Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-12 16:16:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 08:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: