• Hólyag van a torkomban, lehet hogy szifiliszem van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nó, 25éves vagyok, egy éve volt egy alkalmi kapcsolatom, orális formában. Tisztán emlékszem az estére, hullott a hó s nagyon hideg volt kint. Másnap reggel betegen ébredten, 3-4napon belul pedig egy pici hólyag jelentkezett a torkomban. A háziorvosom antibiotikumot írt fel, azt beszedtem s jól lettem. Azota nemvolt semmi problémám. De most, ismét jelentkezett a hólyag a torkomban. Ez elott sosem voltak ilyen problémáim, s a szifilisz is csak azért jutott eszembe, mert fura volt, hogy pont egy évre rá megint ugyanaz a problémám. Lehetséges hogy csak egyszeru mandulagyulladásom van, de az is lehet, hogy nem ilyen egyszeru a válasz. A háziorvosomnak nem említettem ezt a félelmemet, tartok tole, hogy megalapozatlannak venné. Egyébként vett torlet mintát a torkombol és vért is (alap vizsgálatokra:cukor, fehérje, koleszterin..) ezek alapján is megálapítható lenne a szifilisz? vagy forduljak nógyógyászomhoz? Válaszát elore is koszonom!

        WEBBeteg szakértő válasza a torokgyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem szifiliszre utalnak a tünetek, ne aggódjon. A toroktörlésből nem állapítható meg a szifilisz, kimutatására specifikus vérvétel szükséges.

         Dr. Bodnár Edina

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-11 22:01:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Abban kérném a segítségét,hogy 4.napja 38fokos hőmérsékletig megy fel a lázam nem teljes nap ekkora a hőm az utóbbi két nap csak délutánra emelkedik meg így.Bárányhimlő esetén normális az ennyi ideig tartó...
        Üdvözlöm. Egy nap telt el, hogy intim kapcsolatot létesítettem egy lakáson dolgozó, ápolt prostituálttal és az események hevében elfelejtettem, hogy kb. 12 órával előtte evés közben ráharaptam a nyelvemre és keletkezett rajta talán egy...