• Hepatitis c

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Hepatits c fertőzésem volt, végigcsináltam az interferonos kezelést, negatív eredménnyel. A 72. heti kontroll is negatív eredménnyel zárult. A kérdésem az lenne, hogy hány alkalommal fogják még megnézni a vírusszámot? Tavaly márciusban jártam a 72. hétnél, és most megyek márciusban újabb kontrollra. Ilyenkor is néznek vírusszámot? Vagy csak már akkor, ha a májfunkciók emelkedettek lesznek? Vagy mindig ilyen bizonytalanságban kell élnem, hogy negatív-e még a lelet? Mennyi az esélyem vajon? Köszönettel: Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a hepatitis-c témában

        Tisztelt Kérdező!

        Valószínűleg néznek vírusszámot. A kezelés utáni visszaesések legnagyobb része néhány héten-hónapon belül bekövetkezik. Az Ön esetében már nagyon kicsi az esélye, hogy visszatérjen a betegség, de elvileg elképzelhető, ezért nem árt az óvatosság. A hosszabb távon bekövetkező visszaesések tekintetében még viszonylag kevés a tapasztalat ahhoz, hogy ez ügyben biztosat lehessen mondani. Ezért is fontos a HCV fertőzéssel sikeresen kezelt páciensek követése. Azonban minél több idő telik el kimutathatatlan vírusmennyiséggel, annál valószínűbb, hogy nem lesz visszaesés. 

         Dr. Gócs Viktor


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-26 11:37:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 09:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: