• Diagnózis (?)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Édesapámnak már több mint másfél hónapja, kis szünetekkel nagyon magas láza van (39 fok feletti). Kórházba utalták még Karácsony előtt, értágító infúziókat kapott, amitől (legalábbis már az első infúzió közben) nagyon erős deréktáji fájdalma lett. Ez a derékfájás azóta is megvan, főleg esténként jelentkezik. Néha gyengébb, néha erősebb. A kórházból - saját felelősségére - néhány nap múlva hazament. Azóta is esténként csak fájdalomcsillapítóval tud aludni, és a láza majdnem minden nap nagyon magasra megy fel. Orvost nem enged kihívni magához. Urológushoz vittünk vizeletmintát, a laborban megvizsgálták, annak alapján a veséjével nincs probléma. A vérsüllyedése magas volt, ami - úgy tudom - gyulladásra utal. Pár éve Lyme kórja volt, amire kapott annak idején antibiotikumokat. Még mielőtt elkezdődött volna ez a betegsége, influenza elleni védőoltást kapott, aminek a beadása után belázasodott. Ezután kezdődött el ez a rémálom. Első diagnózisként övsömört állapítottak meg nála, amin már kétszer átesett. Arra kérném, bár tudom, hogy vizsgálat nélkül nem megy, de talán valami támpontot tudna adni, hogy egyáltalán mi lehet ez. Apám váltig állítja, hogy az övsömör okozza neki mindezt, de lehet az övsömörnek ilyen tünete? Ha igen, akkor mivel kezelhető? Nagyon aggódom, csontsoványra lefogyott, nincs étvágya, nagyon gyenge. Még délelőtt viszonylag megvan, de délutánra mindig felszökik a láza, és időnként összeesik, de nem engedi, hogy kihívjuk hozzá az orvost. Tisztelettel: Ariel

        WEBBeteg szakértő válasza a magas láz témában

        Kedves Ariel!

        Az Ön által leírtak súlyos állapotot jelentenek, mely otthon biztosan nem kezelhető. A leírtak alapján szeptikus (vérfetőzés) állapot valószínű, ami azt jelenti, hogy a vérben baktériumok keringenek és lázkiugrásokat okoznak. Az elhúzódó gyulladás miatt a szervezet teljes felemésztését fogja eredményezni, ami előbb-utóbb halálhoz vezet. Akarata ellenére nem lehet erőszakkal senkit kezelni.

        Mivel ez egy súlyos állapot kórházi bentfekvésre, szoros laborkontrollra, nagy dózisú antibotikumkezelésre lenne szükség.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-17 23:23:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 20:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: