• Hepatitis C

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ur.

        Elsosorban koszonom a valaszat korabi kerdesemre.Ezutal azt szeretnem kerdezni hogy az interferonos kezeleshez szukseges a majbol mintat veni?, es miert? Nekunk azt mondta a doki hogy enelkul nem kapjuk meg a kezelest. Azt hogy kb. miota vagyunk fertozottek meglehet tudni? Es hogyan?

        Valaszat elore is koszonom. 

        WEBBeteg szakértő válasza a hepatitis-c témában

        Tisztelt Kérdező!

        A májból vett szövetminta eligazít a betegség súlyosságával kapcsolatban, hogy mennyi rombolást végzett eddig a vírus. Néhány esetben mellőzhető a mintavétel, de ezt a kezelőorvos dönti el. Szerintem a fertőzés idejére nem lehet következtetni, hiszen nagyon sokáig lappanghat a vírus, jelen lehet a szervezetben anélkül, hogy bármilyen kimutatható károsodást okozna, másrészről a betegség lefolyása egyénenként is nagyon eltérő. Nem is érdekes, hogy mikor következett be a fertőzés. Azt kell most látni, hogy hol tart a betegség. Továbbra is azt javaslom, hogy előre tekintsenek és a gyógyuláshoz szükséges teendőkre koncentráljanak.

         Dr. Gócs Viktor


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-14 17:34:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: