• HPV vírus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Két kérdésem lenne.Az egyik a HPV vírussal kapcsolatos.A férfiaknál a szemölcs a nemi szerv környékén jelenik meg vagy más testrészen is?Ha valakinél ez megfigyelhető akkor lehet hogy egyáltalán nincs összefüggésben ezzel a vírussal csak egy ártalmatlan szemölcs?Ezt egyből el lehet kapni?Milyen tünetei vannak?ÉS hogyan kell kérni ennek a szűrését? A másik kérdésem hogy mi okozhatja a rendszeresen visszatérő vizelési fájdalmat és az ez után törénő erős szorító fájdalmat a hasban és a hüvelyben?Ez lehet esetleg gomba?Hogy kezelhető?Hozzáteszem,hogy az elmúlt időszakban rengeteg antibiotikumot kaptam különböző orvosoktól ennek kezelésére,de a helyzet teljesen sosem javult meg.Lehet hogy már nem reagál a szervezetem kellő képpen a gyógyszerekre?Más úton esetleg nem gyógyítható? Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a HPV vírus témában

        Tisztelt Látogatónk!

        Több kérdés, több válasz.

        A vírusos szemölcs a condiloma acuminatum nemi úton terjedő karfiolszerű kinövés, okozója a HPV egyik fajtája. Műtéttel, specilis ecsetelőkkel eltvolítható. Sokszor rejtve marad, az aktus után akár 8 hónapig is, az immunrendszer megbillenésével jelenik meg. A szűrést a (STD) szexuális úton terjedő betegségek rendelésén végzik, a műtétet pedig urolgián.

        Az Ön által leírt fájdalom lehet urolgiai, de nőgyógyászati eredetű is. Erre mindenképpen egy nőgyógyászati és urológiai vizsgálat deríthet fényt. Javaslom, hogy keressen fel egy olyan urológiai szakrendelést, ahol esetleg hólyagtükörzést is végeznek, mert azzal lehet minden kétséget kizáróan megítélni a hólyagviszonyokat.

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-05 19:17:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: