• Betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö!

         

        Parom himvesszöjen visszateröen (kb 7-9) havonta repedezesek jelennek meg, ami fajdalmas együttlettel es fajdalmas vizeletüritessel parosul. Ezenkivül mas tünete nincs es kb. 1 heten belül magatol visszahuzodik.

        Ön szerint mi okozhatja ezt az elvaltozast? En elöször gombas fertözesre gondoltam, de nem viszket es magatol el is mulik.

        Mivel fogamzasgatlo tablettaval vedekezünk aggodom, h en is elkaphatom ezt a betegseget. Sajnos evek ota rendszeresen visszaterö candida fertözesem van. ´Lehetseges, h a paromon ez igy jön elö?? Nögyogyaszom szerint kicsi az esely arra, h miattam megfertözödjön, de ha megis, akkor az viszketessel együtt jelentkezne.

        Amikor kiujul a candida fertözesem rendszerint micogal illetve gyno-prevaryl kupokat hasznalok, ami elejeben hatasos is volt, am az utobbi idöben elöfordult,h a kupok hasznalata utan enyhen veres valadek folyt a hüvelyemböl, illetve utana sokszor napokig meg egö, fajo erzes maradt vissza a hüvelybemenetnel. Esetleg lehetseges, h ez a fajdalom is a parom betegsegetöl van es nem is a kup mellekhatasa?

         

        Valaszat varva, köszönettel

        lantos szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi betegség témában

        Kedves Szilvia!

        A párjának lehet allergiás reakciója is, de gombásodás is okozhatja a tünteket. Azt tudom javasolni, hogy együttesen keressenek fel egy STD Szakrendelést kezeletlen állapotban (a gyógyszeres kezelést 4 héttel, a helyi kezelést legalább 1 héttel korábban el kell hagyni).

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-04 22:34:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: