• Teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr.

        Azt szeretném kérdezni,hogy szilveszterkor csókolóztam egy fiúval,de sajnos nem ismertem.Ezért félek,hogy elkaphadtam tőle az AIDS vírust.Tehát az lenne a kérdésem,hogy lehetséges-e,hogy elkaptam tőle. Ha igen tudna nekem ajánlani Szolnokon egy kórházat ahol ezt a tesztet elvégzik,mert én nem találtam ilyen helyet az interneten,de házi orvoshoz nem szeretnék fordulni. Vagy esetleg gyógyszertárban kapható valamelyesféle megbízható gyors test?

        A választ előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a AIDS teszt témában

        Kedves Aggódó!

        Csókolózással nem terjed az AIDS, vagy legalábbis minimális az esélye. Akkor lehetséges, ha fertőzött volt a fiú és a szájában még vérző sérülés is. Amelyre kevés az esély. Gyorsteszt elvileg létezik, amely a nyálból mutatja ki a fertőzést, de alacsony érzékenységű. Biztos eredmény csak a vérből történő mintavétel esetén várható. Az ÁNTSZ megyei vagy helyi intézeteiben érdeklődhet, hogy hol végeznek a közelben AIDS tesztet (az országban kb. 10 helyen). Ha azóta sem nyugodott meg, kérjen egy vizsgálatot. Elvileg 6 hét után  mutatható ki leghamarabb az ellenanyag a szervezetben, de 3-4 hónap múlva még biztosabban.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 15:01:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 07:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: