• Reye-szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő/!

        Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy novemberben leszek 16 éves, ám 01.27-én beszedtem egy aszpirint , mert fájt a torkom, másnap lementem az orvoshoz és mondta, hogy influenzás vagyok...

        A kérdésem tehát az, hogy mennyi esélye van ilyenkor a reye szindrómának?

        Ráadásul, úgy tudom, hogy ez egy nagyon komoly betegség, ami halált is okozhat gyakran.

        Válaszát előre is köszönöm;

        Üdvözlettel:

                                   Kammerer Márk 

        WEBBeteg szakértő válasza a Reye-szindróma témában

        Kedves Márk!

        A Reye szindróma egy nagyon ritka megbetegedés szerencsére, évente kb. 10-12 gyermeket érint hazánkban, és leginkább a 4 -12 éves korosztályt. Így minimális az esélye, hogy nálad kialakul. Valóban nagyon súlyos betegségről van szó. Kifejezett agyi duzzanat kíséri, és ennek mértéke határozza meg, hogy milyen lesz a kimenetele. Intenzív osztályos kezelést igényel.

        De azóta bizonyára már jobban vagy, ne aggódj!

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-03 12:56:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 06:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: