• HIV teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Tisztelt Dr. ÚR/NŐ ! Szeretném öntől megkérdezni,hogy a külömböző kórokozók ellen külömböző Igg típusú ellenanyag képződik,vagy csak az emelkedést lehet azonosítani?Volt egy kis kockázatos eseményem,ami után hőemelkedésem lett,s azóta is erősen gombásodom,torokgombám is volt!Az eset után 6 hétre 3- 6 -9 hónapra s 1 évre is csináltattam Hiv tesztet P24 antigén és IgG ellenanyagot néztek,mind negatív lett!Mennyire bízhatok meg ebben,vagy lehet álnegatív az összes egyszerűen nem termelne a szervezetem kimutatható mennyiségben IgG-t a Hiv ellen??? Köszönöm megtisztelő válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a HIV teszt témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az antigén vizsgálat közvetlenül a vírust mutatja ki, nem a szervezet válaszát. Nem hiszem, hogy ennyi negatív vizsgálat után hiv beteg lenne. (Ráadásul ha a kialakul az aids, vagyis fertőzések jelentkeznek, más eltérések is észlelhetők, pl. a vérképben, párhuzamosan a fertőzésekkel.) Ha a gombás tünetek zavaróak, gyakoriak, nehezen kezelhetőek, más okokat is kell keresni a háttérben. Javaslok egy részletesebb kivizsgálást ezügyben, nem csak hiv szűréseket.

        Dr. Gócs Viktor  infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-27 13:44:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: