• Influenza

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím,

        érdeklődni szeretnék egy, a tv-ben hallott influenza elleni készítményről.

        Állítólag létezik olyan nevű szer, hogy Oseltamisir, vagy Zanamiver (lehet, hogy nem pontosan írtam), amelyet az első influenzás, lázas napon beadva másnapra jelentős javulás érhető el. Állítólagosan ezt Magyarországon is ismerik, csak éppen nem használják. Szeretnék ezekről a szerekről valami információt kapni, valóban használnak? Miért nem írják fel az orvosok, ha valóban használ "külföldön"?

        Köszönettel,

         

        Tarrósi Henriett

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a influenza témában

        Tisztelt Kérdező!

        Magyarországon is elérhetőek ilyen hatóanyagú készítmények. A tömeges elterjedést az ára gátolja és az, hogy a diagnózis eleinte sokszor bizonytalan. Elsősorban ezért azoknak ajánlhatóak ezek a készítmények, akik az influenza következményeire, szövődményeire fokozottan veszélyeztetettek. Náluk a betegség lefolyását enyhítheti, megelőzhetőek ezáltal súlyosabb szövődmények, de nem csodaszerek. Mindig megtérülőbb a védőoltás! Egyéni, gazdasági és társadalmi szempontok alapján egyaránt.

        Tisztelettel:


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-27 12:05:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: