• Nemibetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Augusztus végén hugycsőgyulladást és gombát diagnosztizált a nemiszervemen bőrgyógyász.A hugycsőgyulladásra kaptam 6×500mg Azi Sandoz antibiotikumot valamint a gombára Orungal tablettát és Pimafucort kenőcsöt.A betegségek tünetei elmultak,de a bal oldali lágyékhajlatban babnyi érzéketlen nyirokcsomó duzzanatot vettem észre.Ezzel elmentem ujra a bőrgyógyászhoz.Irt fel Doxycyclin antibiotikumot,amit 5 napon át szedtem napi kettőt.Kb 10 napja elfogyott a gyógyszer de a nyirokcsomó állapotában nem tapasztaltam változást.Végeztek rajtam laborvizsgálatot ott minden eredményem negativ lett,kivétel az alkalikus foszfatáz szintem ,ami majdnem duplája a megengedettnek.De erről azt olvastam, hogy a rendszeres sport megemelheti akár a duplájára is a szintjét.Állhat még fenn gyulladás ezen a területen annak ellenére hogy a vérkép eredménye nem hozta ki?Vagy a nyirokcsomó tokozódhatott be?Egyáltalán mi okozhatja ennyi idő után is ezt a tünetet?Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gombás hüvelyfertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az érzékeny nyirokcsomóduzzanatot húgyúti vagy kismedence gyulladás okozhatja, ezért 4 hetes antibiotikum szünet után mikrobiológiai tenyésztést kellene végezni és ennek eredménye alapján célzott antibiotikum lenne szükséges.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-26 17:37:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: