• Nyirokcsomó duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mi okozhatja friss terhes párom (30 éves) jobb oldali hónaljában a nyirokcsomó fájdalmas duzzanatát (kb 4-5 centis kemény piros csomó)?

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomóduzzanat témában

        Kedves Uram!

        Nyirokcsomó fájdalmas duzzanatát leggyakrabban valamilyen fertőzés okozza, de emellett felmerülhet sajnos rosszindulatú betegség is, bár sokkal ritkábban. Mindezért azt javaslom forduljon háziorvosához, vagy sebész szakorvoshoz, esetleg a szülészorvosnak is megmutathatják. Valószínű a panaszok napokon belül csökkenni fognak, de mindenképpen szükséges lenne tudni az elváltozás okát, akár egy fertőzésnek is lehet nagyobb jelentősége, hiszen babát várnak.
        Emellett természetesen gondolnunk kell arra, hogy nem is biztos, hogy nyirokcsomóról van szó, lehet, hogy csak egy izzadságmirigy gyulladásos elváltozása áll fenn, tehát aggodalomra nincs ok, de orvosi vizsgálatra mindenképpen szükség lenne. Mielőbbi jobbulást!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-29 16:20:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: