• Nemi betegség?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! A szíves segítségüket szeretném kérni, mert teljesen tanácstalan vagyok;'-( leírom az anamnézisem: Barátnőmnek rendszerint visszatérő száj-herpesze van, mindig is megvártuk azt, amíg leszárad s azután szeretkeztünk csak. Tüneteim: múlt hét közepétől erőteljesen csíp a péniszem vizeléskor, múlt 7végén lágyékdaganatot éreztem magamon, e hét elején apró különálló sebecskék jelentek meg a péniszem fitymáján (fájdalommentesek), tegnap véres volt az ondófolyadékom, deréktól lefelé nagyon érzékenyek a végtagjaim. Húgyúti fertőzés és sérv gyanújával –mivel fokozott edzést követően éreztem magamon a duzzanatot- a körzeti orvoshoz fordultam, aki ultrahangra, vizelet és vérvizsgálatra utalt –megjegyzem1hónapja már elvégezték e vizsgálatokat üzemorvosi vizsgálat keretében, negatív eredménnyel- mindemellett CIPRUM nevű antibiotikumot is felírt, melynek szedése során javul a vizeletürítésem érzete.. A leleteimet megnézve az az álláspontja családorvosomnak, hogy bakteriális a fertőzés. Leírom a normális értékektől eltérő adataimat, bízva abban, hogy Önök is megerősíthetik a körzeti orvosom véleményét: - Az ultrahang diagnózisa: ’ kissé nagyobb lép, 8mm-s reaktív nyirokcsomó a bal inguinalis regioban ’ - A labor diagnózisa: Hematológia: süllyedés 3mm/h (ref.érték:5-18) Vérkép: Normál Vizelet kémia: Teljes vizelet: Vizeletfehérje: 0,3 g/l Vizelet üledék: Ép VVT ül.-ben: 4 /látótér (ref.érték:0-2) Fehérvérsejt:: 100 /látótér (ref.érték:0-4) Laphámsejt: 8 /látótér (ref.érték:0-2) Baktériumszám: 680 /látótér (ref.érték:0-500) Kristályok: pozitív Klinikai kémia: Transzferrin 1,98 g/L (ref.érték:2-3,6) KÉREM, segítsenek eligazodni a számok tengerében, s segédkezni abban, hogy és hol tudnék minden kétséget kizáróan meggyőződni a bajom mibenlétéről Segítségüket előre is nagyon megköszönve, üdvözlettel: Enigma

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A laborleletek alapján bakteriális fertőzése volt, de a tünetek alapján inkább vírusfertőzés a valószínű. A bakteriális fertőzés tüneteit az antibiotikum csökkentheti,  de előfordul, hogy a fertőzés nem szűnik meg, ezért azt ajánlom, hogy az utolsó tabletta antibiotikum bevételét követően 3 héttel keressen fel egy STD szakrendelést, ahol  húgycsőből történő mintavétel alapján ki tudják mutatni a még el nem pusztult kórokozókat.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-01 08:33:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: