• Toxocara fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Horváth Balázs! Olvastam az Ön által írt cikket a toxocara fertőzésről és szeretnék ezzel kapcsolatban kérdezni.Kisfiam most 3 éves másfél év után derült ki,hogy toxocara fertőzés okozza a gondjainkat.Kezdődött állandó lázzal hőemelkedéssel,majd márciusban kiderült,hogy epilepsziás.Májusban közölték velünk a ferőzést.Augusztusban kapott 3 napos Zentel kezelést,majd szeptemberben a kontroll először 10-es Eo. szintet mutatott,majd újra felment 18-ra.Most várjuk az új toxocara eredményt.Kérdésem,hogy Ön javasolja-e az újabb Zentel kezelést?Kell-e tartanunk valamilyen mellékhatástól?Tud-e ajánlani más kezelést,intézményt vagy orvost aki foglalkozna gyermekünkkel?A fertőzés mennyi idő után javul ill. gyógyul?Javulás után várható-e az epilepsziában is javulás?Várom válaszát,köszönettel Szegediné.

        WEBBeteg szakértő válasza a toxacara fertőzés témában

        "Tisztelt Szegediné!

        Kérdéseire adott válaszaim a következőek:

        1. "Kérdésem,hogy Ön javasolja-e az újabb Zentel kezelést?"
        Amennyiben a laborvizsgálat (a kérdéséből idézve: "az új toxocara eredmény") azt mutatja, hogy a fiuk szervezetében van még élő kórokozó, ez újabb kezelést tesz szükségessé. Amennyiben erre sor kerül, a Zentel nevű készítmény ugyanúgy használható, mint az első kezelésnél. A kezelőorvos (az önökkel történő megbeszélés után) dönthet másik, de hasonló hatóanyagú készítmény alkalmazása mellett, ha a Zentel választását nem tartja valamiért ideálisnak a második kezelésre.

        2. "Kell-e tartanunk valamilyen mellékhatástól?"
        A Zentel alkalmazása biztonságos, világszerte alkalmazzák. Az esetek elenyésző hányadában okozhat csak mellékhatásokat, és ezek többnyire enyhék.

        3. "Tud-e ajánlani más kezelést,intézményt vagy orvost aki foglalkozna gyermekünkkel?"
        A kezelés maga helyénvaló, az ország bármely más intézetében is ezt, vagy ehhez hasonló hatású gyógyszert javasolták volna a Toxocara fertőzés gyógyítására.

        4. "A fertőzés mennyi idő után javul ill. gyógyul? Javulás után várható-e az epilepsziában is javulás?"
        A fertőzés gyakran spontán, külső kezelés nélkül is meggyógyul, megfelelő gyógyszeres kezelés után pedig biztosan. Pontos gyógyulási időt nehéz meghatározni, ez betegenként változó.
        Amennyiben a Toxocara lárvák okozták az epilepsziás tüneteket, a fertőzés gyógyulása egyben az epilepsziás tünetek megszűnését is jelenti.

        Jó egészséget, és a fiának mielőbbi gyógyulást kívánva:

        Dr. Horváth Balázs "

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-24 19:27:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 08:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: