• Régóta húzódó problémák (vérkép-fehérvérsejtek, nyirokcsomók, gyakori betegség)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/-nő! Egy elég komplex prblémám van, azt hiszem. Körülbelül 1,5-2 éve elég gyakran vagyok beteg: 1-2 havonta legalább egyszer, komolyabb megfázás, torokgyulladás, néha (akár tüszős-) mandulagyulladás, természetesen nyirokcsomó-duzzanatokkal (leginkább elülső nyaki - szimmetrikusan, vagy aszimetrikusan -, sokszor hónalji. 27 éves vagyok, ezt az időszakot megelőzően nagyon-nagyon ritkán voltam beteg. Legalább évente készül vérképem, és állandó (az elmúlt 2,5 év alatt 5-6. vérképben szereplő) jelenség, hogy bár a fehérvérsejtszámom határértéken belüli, az eloszlás nem (a limfocita százalék magasabb, mint a fölső határ, a neutrofilé pedig alacsonyabb). a legutóbbi vérkép szerint pedig a hematokrit értékem is alsó határértéken ingadozik. most is éppen meg vagyok fázva, azonban ami megijeszt, hogy egy csomót találtam, dió méretűnek érződik a bordáim legalján, de csak a bal oldalon, ahol a bal és a jobb bordák el kezdenek távolodni egymástól. Mi lehet ezeknek az oka? (Természetesen szinte minden "menetrendszerinti" megbetegedésemkor voltam orvosnál)

        WEBBeteg szakértő válasza a csomók témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ez nem interneten diagnosztizálható probléma. A normál vérképben emelkedett lymphocyta arány leggyakrabban aktuális vírusfertőzést jelez. A visszatérő betegségek mögött nagyon sok dolog állhat, de valószínűleg nem súlyos, ha már 2 éve tart. A csomó is ezer dolog lehet. Mindenképpen meg kell mutatni orvosnak mielőbb, mert ebből a leírásból lehetetlen kitalálni, hogy pl. jóindulatú zsírdaganat, vagy bármi egyéb. Nem mindegy, hogy a bőrben vagy a bőr alatt tapintható, hogy rögzül-e valahová, mennyire mozgatható, milyen tapintatú, milyen a felszíne, van-e körülötte gyulladás, milyen ütemben növekszik, stb... A megfázáshoz közvetlenül ennek szerintem nincs köze. Meg kell mutatni élőben szakembernek mielőbb!

          Dr. Gócs Viktor infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-23 19:54:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 18:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: